Bazgiret Selalesi Ziyaretçilerine Görsel Sölen Sunuyor

Artvin´in Savsat ilçesinde bulunan Bazgiret Selalesi, karlarin erimesiyle coskulu bir sekilde akiyor. Selale, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekerken, görsel bir sölen sunuyor.

Bazgiret Selalesi Ziyaretçilerine Görsel Sölen Sunuyor
Artvin´in "sakin sehir" ünvanli Savsat ilçesinde Bazgiret Selalesi en coskulu dönemini yasiyor. Karçal Daglari´nda karlarin erimeye baslamasiyla coskulu akan selale göz kamastiriyor.

Bozulmamis dogasiyla ahsap mimarisi ve kültürüyle yillara meydan okuyan Maden köyü ziyaretçilerine, sehir gürültüsünden ve stresinden uzak bir ortam sunuyor.

Bin 800 rakimli Maden köyü, ayni zamanda muhtesem bir selaleyi de içinde barindiriyor. Ahsap evleri ve dogal yasami görmeye gelen yerli ve yabanci turistleri, Maden köyü selalesini görünce hayran kaliyor. Selaleyi görmek isteyenler, yesillikler arasinda dar patika yollardan geçerek yaklasik 40 dakikalik doga yürüyüsü sonrasi sarp kayaliklarin arasindan dökülen suyun essiz manzarasi ile bulusuyor.

2 bin rakimda kayalarin arasindan 3 kademede dereye dökülen selale ve yol üzerinde bulunan göl yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.
Kaynak: İHA