Giresun'da Adadan, Karaya Yüzme Yarismasi Yapildi

Jandarma Teskilati’nin kurulusunun 185. yildönümü etkinlikleri çerçevesinde Dogu Karadeniz’in yasanabilir tek adasi Giresun Adasi’ndan karaya Açik Su Yüzme Yarismasi düzenlendi. Giresun Adasi’ndan baslayip, Botanik Park’ta sona eren 3 bin metrelik yarismaya 6 kategoride 100’den fazla sporcu katildi.

Giresun'da Adadan, Karaya Yüzme Yarismasi Yapildi
Jandarma Teskilati’nin kurulusunun 185. yildönümü Giresun’da çesitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kutlamalar kapsaminda mitolojik efsanelere konu olan Dogu Karadeniz’in tek yasanabilir adasi Giresun Adasi’ndan karaya Açik Su Yüzme Yarismasi düzenlendi.

6 ayri yas kategorisinde 100’den fazla sporcunun katildigi yarisma, Giresun Adasi’ndan baslayarak Botanik Park’ta son buldu.

Giresun Adasi’ndan yaklasik 1.5 saat sonra sahile ulasmaya baslayan yarismacilara ise Türk Bayraklariyla donatilmis balikçi tekneleri ve Sahil Güvenlik botlari eslik etti.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte yarismacilari sahilde bekleyenler ise yöresel sanatçilarin sahne aldigi müzik esliginde eglendi.

Yarislarin sonucunda ise dereceye girenlere Dr. Taner Yazici, Giresun Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Özgür Özer, Il Emniyet Müdürü Recep Güzelyazici, Giresun Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Ergün ve protokol üyeleri tarafindan ödülleri verildi.

Program sonunda vatandaslar, kurulan stantlari gezerek Il Jandarma Komutanligi bünyesinde bulunan araç ve ekipmanlari inceledi.
Kaynak: İHA