Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi '500'Ün Üzerinde Saglik Personelimizle Hacilarimiza Hizmet Veriyoruz'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Mekke ve Medine’yle beraber 500’ün üzerinde doktorumuz, hemsiremiz, hasta bakicimiz ve personelimizle hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi '500'Ün Üzerinde Saglik Personelimizle Hacilarimiza Hizmet Veriyoruz'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi Mekke Hastanesini ziyaret ederek, Saglik Ekip Baskani Zekeriya Abdulazizoglu ve Bashekim Prof. Dr. Prof. Dr. M. Ridvan Yalçin’dan bilgi aldi, saglik çalisanlariyla bir araya geldi.

Ziyaret sirasinda geçmis olsun dileginde bulundugu hastalara gül veren Erbas, daha sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Diyanet Mekke Hastanesinin 85 bin Türk haci adayina saglik hizmeti verdigini belirterek, “Mekke ve Medine’yle beraber 500’ün üzerinde doktorumuz, hemsiremiz, hasta bakicimiz ve personelimizle hizmet etmeye gayret ediyoruz” dedi.

Diyanet Mekke Hastanesinin tam tesekküllü bir hastane olduguna dikkati çeken Baskan Erbas, “Devletimizin büyüklügünü burada da göstermis oluyoruz. Vatandaslarimiza, hacilarimiza her alanda en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Burada da bu hizmeti vermeye çalisiyoruz” diye konustu.



20 farkli bransta saglik hizmeti

Diyanet Mekke Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. M. Ridvan Yalçin ise hastanede 110 yatak kapasitesi oldugunu ve 20 farkli bransta saglik hizmeti verdiklerini söyledi.



“Çölyak hastalarimiz için diyet yemegi çikartiyoruz”

Hastanede dis polikliniginin de oldugunu belirten Yalçin, söyle konustu:

“Bu sene bazi yeniliklerimiz oldu. Mesela çocuk poliklinigi açtik ve çocuk hacilarimizi artik muayene ediyoruz. Bunun disinda yogun bakim hizmetimizin daha da kalitesini artirmak için iki tane yogun bakim uzmanimizi aldik bu sene. Bir de çölyak hastalarimiz için diyet yemegi çikartiyoruz. Bu hastalarimiz için gerçekten glütensiz diyet çok önemli. Küçücük dozda bile bir glüten alsalar ki bu bugday proteinidir, bir anda sikayetleri çok artar. Onun için ayniyat ekibimiz de mutfagini ona uygun hazirladi ve burada yapilan diyetlerimiz ki su an 13 kisiye otellerinde sicak bir yemek sunuyoruz.”

“E-nabiz sistemine entegre oldugumuz için daha iyi hizmet veriyoruz”

Yalçin, hastanenin Türkiye’deki e-nabiz sistemine entegre oldugunu dile getirerek, “Bu demektir ki oradaki bilgileri buradan görebiliyoruz, buradaki bilgileri de oraya aktarabiliyoruz. Böylelikle hastalarimizin geçmislerini, bilgilerini daha iyi ögrendigimiz için daha iyi bir hizmet veriyoruz. Tani ve tedavide arti gereksiz tetkikler üstlenmiyor. Iyi tarafi da buradan oraya sonuçlarinin gitmesi, tanilarinin gitmesi de oradaki takiplerinin de daha iyi yapilmasini saglayacak” diye konustu.



“Hastanemizi Arafat’a tasiyoruz”

Hac döneminde Arafat’ta da Sahra Hastanesiyle hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Yalçin, “Buradaki hastanemizin en büyük farki bu hastaneyi oldugu gibi araçlari, gereçleriyle, oksijen tüpleriyle beraber oraya tasiyoruz. Oradaki vakfeden sonra bu hastalarimizi tekrar hastaneye getiriyoruz. Ayrica Müzdelife’de de bir saglik merkezimiz var. O da geçis sirasinda rahatsizlanan hastalarimiza hem tibbi hizmet hem de lojistik destek sagliyor” ifadelerini kullandi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas ayrica vefat eden Türk haci sayisinin 10’a yükseldigini bildirdi.

Ziyarette Baskan Erbas’a Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selim Argun ile Mekke Din Hizmetleri Atasesi Dr. Ahmet Oguz da eslik etti.
Kaynak: İHA