Bakan Tunç Açiklamasi 'YKS Ile Ilgili Gerçege Aykiri Iddia Ve Paylasimlar Için Resen Sorusturma Baslatildi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, YKS ile ilgili gerçege aykiri iddia ve paylasimlar için Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan resen sorusturma baslatildigini açikladi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Yüksekögretim Kurumlari Sinavi Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi sorularinin sizdirildigina iliskin bazi basin yayin organlari ve sosyal medya mecralarinda yer alan gerçege aykiri iddialar ve paylasimlar hakkinda, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ‘Halki Yaniltici Bilgiyi Alenen Yayma’ suçundan resen sorusturma baslatilmistir. Sorusturma titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

Bakan Tunç, "Hedeflerine ulasmak için yogun bir çalisma dönemi geçiren adaylarin ve onlara sonsuz destek veren ailelerinin huzuru ile kurumlarimizin sayginligini bozmaya yönelik yapilan gerçek disi sosyal medya paylasimlari asla kabul edilemez. Hayallerindeki meslege kavusmak için sinavda ter döken tüm adaylarimizin basarili bir sinav geçirmis olmalarini diliyor, istedikleri üniversitede egitim hayatlarini sürdürmelerini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA