Ikiz Dogan Kuzulara Çiftligin Inegi Annelik Yapiyor

Artvin’in Kemalpasa ilçesinde ikiz dogan kuzulardan birine anne koyun bakamayinca ve sütü yeterli gelmeyince çiftligin inegi kuzuya annelik yapmaya basladi.

Ikiz Dogan Kuzulara Çiftligin Inegi Annelik Yapiyor
Artvin’in Kemalpasa ilçesine bagli Çamurlu köyünde çiftçilik yapan Arslan Yilmaz (60), küçük yastan itibaren geçimini hayvancilikla sagliyor. Çiftliginde koyun ve inekleri bulunan Yilmaz, bu yil ilginç bir olaya tanik oldu. Sürüdeki koyunlardan biri ikiz dogurunca, anne koyunun sütü iki kuzuya yetmedi.

Kuzuyu satmaya kiyamayan Yilmaz, çiftlikte bulunan ve ‘Yazgül’ ismini verdigi inegin sütünü içirmeye basladi.

Inegin memesindeki sütü kuzunun agzina sagarak alistirinca, kuzu inegin memesini emmeye basladi.

Inegin de kuzuyu sahiplenmesiyle ortaya ilginç görüntüler çikti. Her sabah ve aksam inegin yanina giden kuzu, inegin altina girerek buzagi gibi onu emmeye basladi.

Annesi bildigi inegin nereye giderse pesinden giden kuzu, onun otladigi yerden otluyor ve gezdigi yerlerde geziyor.

"Kuzularimiz ikiz dogurdugu zaman, anneleri bazen ikisine de bakmaz" diyen Arslan Yilmaz, “Biz de kuzulardan birini ya satariz ya da evde baska hayvanimiz varsa onun sütüyle beslemeye devam ederiz. Koyunlarimizdan biri yine ikiz dogurunca, ben de birini aldim ve inegin sütünü biberonla vermeye basladim. Sonra inegin memesinden agzina sagdim, bu da alisti ve artik inegin memesinden kendi içiyor. Evin inegi ona sefkat gösterdi, biz de öyle. Hayvanlarda sevgi çok önemli. Biz evimizdeki hayvanlara çok düskünüz; köpeklerimize, ineklerimize, kuzularimiza, onlar bize bakar biz de onlari severiz. Hayvan dilinden anlayacaksin, anlarsan o da seni birakmaz. Inek nerede otlarsa kuzu da onunla otlar. Hayvancilik sevgi ister, emek ister; geçici bir is olamaz. Hayvanciligi sevmiyorsan bu isi yapmayacaksin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA