Çanakkale'nin Simgesi 'Dur Yolcu' Yazisinin Türk Bayragi Ve Diregi Yenilendi

Çanakkale’nin ve bogazin simgelerinden ’Dur Yolcu’ yazisinin bayrak diregi, göndere çekilen Türk bayraginin rüzgara karsi direncini artirmak için yenilendi. 55 metre yükseklige sahip bayrak diregindeki yenilenen 10x15 metre ebadinda olan Türk bayragi da Çanakkale Bogazi’nin rüzgariyla dalgalanmaya basladi.

Çanakkale'nin Simgesi 'Dur Yolcu' Yazisinin Türk Bayragi Ve Diregi Yenilendi
Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda sehitlik ve savas alanlarindaki çalismalarini sürdürüyor. 109 yil önce Çanakkale’yi düsmana geçilmez kilan, tarihi destani Çanakkale Bogazi’nda yedi düvele her seferinde hatirlatan ’Dur Yolcu’ yazisinin bulundugu alandaki bayrak direginde Tarihi Alan Baskanligi tarafindan yenileme çalismasina gidildi. Kentin simgelerinden Kilitbahir köyü sirtlarinda, Çanakkale Bogazi’nin en hakim noktasinda Yedek Subay Seyran Çebi tarafindan yapilan ve Necmettin Halil Onan’a ait siirin dizelerinin yer aldigi ’Dur Yolcu’ yazisinin bayrak diregi, göndere çekilen Türk bayraginin rüzgara karsi direncini artirmak için yenilendi. 55 metre yükseklige sahip bayrak diregindeki yenilenen 10x15 metre ebadinda olan Türk bayragi da Çanakkale Bogazi’nin rüzgariyla dalgalanmaya basladi.

Konuyla ilgili olarak Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Tarihi Alanimizin sembollerinden ’Dur Yolcu’ basta olmak üzere 30 metreden yüksek tüm bayrak direklerimizin ve göndere çekilen bayraklarimizin rüzgara karsi direncini artirmak için Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca çalismalara baslandi. Tüm zorluklara ragmen titizlikle yürütülen çalismalarin ilki ’Dur Yolcu’ bayrak direginde tamamlanmasinin ve bayragimizin göndere çekilmesinin ardindan sirasiyla Conkbayiri ve Sehitler Abidesi’nin de içinde bulundugu toplamda 10 adet bayrak diregi için de çalismalara baslandi" denildi.
Kaynak: İHA