Antalya'nin Orman Yanginina Karsi Hazirliklari Tamam

Antalya’da, orman yangin için 9 helikopter, 6 uçak, 113 arazöz ile 955 yangin isçisi her an göreve hazir bekliyor. Antalya Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde görev yapan 1 IHA ise sabah saatlerinde havalanarak gün batimina kadar Antalya’yi gözetliyor.

Antalya'nin Orman Yanginina Karsi Hazirliklari Tamam
Antalya Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Nebiler Uluslararasi Yangin Egitim Merkezi’nde düzenledigi basin toplantisinda yangin sezonu hazirliklari hakkinda bilgiler verdi. Antalya’nin yüzde 57’lik orman alanina sahip olduguna dikkat çeken Derince, kis boyunca gerekli egitim çalismalari yaparak yangin sezonuna iyi hazirlandiklarini belirtti.

Antalya’da 9 söndürme helikopteri, 6 uçak, 113 arazöz, 955 yangin isçisinin tam donanimli sekilde yangin sezonuna hazir oldugunu kaydeden Derince, orman yanginlarinin yüzde 90’inin insan kaynakli olduguna vurgu yapti. Derince, "Hassas oldugumuz nokta yangin çikmadan önleyebilmek. Bunun için insanlarin daha hassas olmalari gerekiyor. Pikniklerini, uygun yer ayrilmis yerlerde yapsinlar, sigara izmaritlerini gelisi güzel ormanlik alanlara atmasinlar. Yedikleri, içtikleri artiklari, siseleri yol kenarina birakmasinlar. Sicak mevsimlerde sera, bag, bahçe ve çöp atiklari temizligi için ates yakmasinlar. Hafif rüzgarla küçük bir kivilcim büyük bir yangina neden olabiliyor” dedi.

Derince ayrica, Antalya Orman Bölge Müdürlügü bünyesinde 1 IHA’nin görev yaptigini ve Gazipasa’da konuslandirildigini söyledi.

IHA’nin sabah saatlerinde havalanarak gün batimina kadar Antalya’yi gözetledigini ifade eden Derince, herhangi bir isi kaynagi belirlediginde ise merkeze raporla bildirildigini ve ekiplerin gerekli tedbiri aldigini söyledi.

Kaynak: İHA