Kültür Sölenini 55 Bin Kisi Ziyaret Etti

Yozgat’in Sorgun ilçesinde, Belediye tarafindan bu sene 3’üncüsü açilan Sorgun Kitap Fuar’ini 10 günde 55 bin 468 kisi ziyaret etti.

Kültür Sölenini 55 Bin Kisi Ziyaret Etti


Sorgun Belediyesi tarafindan düzenlenen 3’üncü Sorgun Kitap Fuari, 55 bin 468 ziyaretçiyi agirlayarak yeni bir rekora imza atti. Sorgun’un okuyan ve okutan kent olarak anilmasina büyük katki saglayan ve bu yil 3’üncüsü düzenlenen Sorgun Kitap Fuari, rekor bir ziyaretçiyle kapilarini kapatti. Kâgittan dünyalari kesfe çikaran Iç Anadolu’nun en büyük fuari, 24 Mayis-2 Haziran tarihleri arasinda 55 bin 468 ziyaretçiyi agirladi.

65 yazar, 80 yayinevi kitapseverlerle bulustu

Sorgun Belediyesi’nin en önemli kültür etkinlikleri arasinda ilk siralarda yer alan Kitap Fuari, 10 gün boyunca Sorgunlu vatandaslara kültür söleni yasatti. Sakir Efendi Sehir Meydani’nda 65 yazar, 80 yayinevinin kitapseverlerle bulustugu Sorgun Kitap Fuari’na, çevre illerden de ziyaretçilerini agirladi. Birbirinden seçkin yazar ve sairlerin katilimi ile panel, söylesi ve imza etkinliginin düzenlendigi fuari bu yil 55 bin 468 kisi ziyaret etti. Çevre illerden 9 bin 786 kisinin de transferi belediyece karsilandi. Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, “Kitap Fuari, basladigi günden bu yana her sene bir önceki senenin rekorunu kirarak devam etti. Her sene sayisal iyilesmenin ötesinde nitelik yönünden bir iyilestirme oldu. Fuara katilan, kitap imzalayan, söylesi yapan yazarlarimiz ile yaptigimiz sohbetlerde bir kez daha fark ettim ki, Kitap Fuarimiz, bölgemizin gerçekten kendi alaninda en iyi kitap fuari olma niteligi kazandi” dedi.



"Hem kültürel anlamda zenginlestik hem renklendik"

Gençlerin Kitap Fuari’na katilimindan duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Ekinci, “Gençlerin katilimi kitap fuarini zenginlestirdi. Onlarin çok ciddi ilgisini gördük. Bu bile basli basina bir güzellik oldu. Gençlerimizin yaninda kentin kültür hayatinda bizzat var olan katilimcilarin fuara ilgisini gördük. Bütün bu güzellikler kentin yasamina büyük bir zenginlik katti. Hem kültürel anlamda zenginlestik hem renklendik, hem de kentin markasi oldu Kitap Fuari. Birçok yazar ve konuktan Sorgun Kitap Fuari’nin bulundugumuz bölgedeki en iyi kitap fuari oldugu degerlendirmesini bizzat dinledim. Bu sehrimiz için büyük bir gurur kaynagi. Bu organizasyonun düzenlenmesinde personelimizin çok büyük emegi, yayinevlerinin katilim gayreti oldu. Sehrim adina misafirlerimize tesekkür ediyorum. Sehrimizin insanina Kitap Fuari’na göstermis oldugu ilgiden dolayi tesekkürü bir borç biliyorum. Daha güzel Kitap fuarlarinda bulusmak dilegiyle bir sonraki daha güzel olacak iddiasiyla ve temennisiyle herkese saygilarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA