Kadinlar Eskimis Ürünleri Sanat Eserine Dönüstürüyor

Rize’de kadinlar eskimis ürünleri toplayarak geri dönüstürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüstürdü.

Kadinlar Eskimis Ürünleri Sanat Eserine Dönüstürüyor
Rize’de kadinlarin olusturdugu atölyede eskiyen ürünler geri dönüstürülmek üzere toplandi. Ev hanimlari topladiklari eski ve çürümeye yüz tutan ürünleri geri dönüstürmek amaciyla boya ve yenileyerek birer sanat eserine dönüstürdü. Ev hanimlari tarafindan eskimis olan pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, siseler ve gitarlar geri dönüstürüldü. Kadinlar tarafindan el emegi ile geri dönüstürülerek sanat eseri hali alan ürünler açilan sergi ile vatandaslarin begenisine sunuldu.

"Insanlarimizi evde bos oturmaya degil üretmeye ve sosyal anlamda gelismeye davet ediyoruz"

Ev hanimlarinin evlerinde bulunan atil ürünleri geri dönüstürdüklerini ifade eden Emine Kuvvet, "Bu yil 30 kursiyer ile yola çiktik. Kursum dekoratif tablo yapimi, minyatür el sanati ve dekoratif ahsap süsleme bölümlerinden olusmakta. Kursumuzda ahsap süsleme de özellikle geri dönüsümden beslendik. Ögrencilerim kendi evlerinde atil olan, sikildiklari ürünleri genelde sinifima getirdiler. Onlari geriye dönüstürdük. Ayni zamanda depolarinda olan, eski evlerin pencerelerini alip getirdiler. Çok güzel eserler ortaya çikti. Ayni zamanda bu ekonomiye de bir katki sagliyor. Biz sosyalite anlaminda da güzel vakit geçiriyoruz. Insanlarimizi evde bos oturmaya degil üretmeye ve sosyal anlamda gelismeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandi.

"Çok güzel seyler çikardigimiza inaniyoruz"

Bu tür kurslarinin ev hanimlari için birer terapi oldugunu ifade eden Burçin Durmus, "Bu yil ahsap dönüsüm kursuna basladim. Çok zevk alarak geldik. Evimizde eski, begenmedigimiz esyalari dönüstürdük. Çok güzel seyler çikardigimiza inaniyoruz. Biz ev hanimlarinin böyle kurslarda terapi oldugunu düsünüyorum. Sergimize ulastik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA