Kütahya'nin 'Turizm Master Plani' Degerlendirildi

Kütahya’nin turizm potansiyelini artirmaya yönelik hayata geçirilecek olan Turizm Master Plani, Vali Musa Isin’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantida masaya yatirildi. Toplantida Kapadokya Üniversitesinin katkilariyla yapilacak çalismalar istisare edildi.

Kütahya'nin 'Turizm Master Plani' Degerlendirildi
Kütahya Valiligi himayesinde, Zafer Kalkinma Ajansi koordinasyonunda, Kütahya Belediyesi, Il Özel Idaresi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi (KÜTSO) is birliginde, Kapadokya Üniversitesi tarafindan hazirlanacak Kütahya Turizm Master Plani Degerlendirme Toplantisi, Valimiz Sayin Musa Isin’in baskanliginda gerçeklestirildi.

Vali Musa Isin, Kapadokya Üniversitesinin turizm konusundaki tecrübelerinden faydalanacaklarini belirterek, “Kapadokya Üniversitesi bu konuda deneyimli, daha önce yapmis olduklari çalismalar var. Insallah bizim ilimize de çok büyük katkilariniz olacaktir. Bu isi hep birlikte yürütecegiz. Amacimiz ortak bir konsensüsle planlamanin yapilmasi, eksigimizin kalmamasi ve potansiyelimiz neyse onu en iyi sekilde degerlendirebilmek” diye konustu.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kütahya Turizm Master Plani’nin tamamlandiginda Kütahya’nin, Türkiye’nin iç ve dis tanitim bütçesinden ciddi pay almasini saglayacagini ifade etti.

Rektör Karasar, “Master Plani’nda odak noktamiz, gelir odakli olmasi ve ile kazandiracagi katma deger. Master Plan, kolektif olarak üretilen bir sey ve kolektif olarak üretilirse halk nezdinde sahiplenilir” dedi.



2023 yilinda 8 bin yabanci turist, 296 bin yerli turist

Master Planlar Genel Koordinatörü Prof. Dr. Bilgehan Gülcan yaptigi sunumda Kütahya’nin turizm potansiyelini ve mevcut durumunu degerlendirdi. Gülcan, “2023 yilinda 8 bin yabanci turist, 296 bin yerli turist gelmis. Kütahya’nin turist sayisinda genel bir istikrari var. Türkiye geneline bakildiginda durumu iyi. Üretecegimiz politikalarla daha iyi bir noktaya getirmeye çalisacagiz” dedi.

Kütahya’nin yerel turist sayisinda ciddi bir potansiyel tasidiginin altini çizen Gülcan, “Konaklamada yillik doluluk orani yüzde 35,4 ve iki gece konaklamali. Bu Türkiye ortalamasina göre iyi bir rakam ama artirilmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Gülcan, olusturulan hedefler ve eylem planlari hakkinda da bilgi vererek, “Alan taramalari tamamlandi. Stratejik 5 hedef belirlenecek: turizm gelirini artirmak, il sathina yaymak, yerli-yabanci ziyaretçi sayisini artirmak, rekabeti güçlendirmek. Tüm politikalarimiz bu stratejilere hizmet edecek” dedi.

Kütahya’nin turizm potansiyelinin en iyi sekilde degerlendirilmesinin hedeflendigi plan ile Kütahya’nin turistik degerleri korunup gelistirilerek sürdürülebilir turizm faaliyetlerinin tesvik edilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA