Giresun'da 'Aslanlar' Suç Örgütüne Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti

Giresun merkezli silahli suç örgütüne yönelik 18 ayri adrese es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonda silah ve çok sayida suç materyali ele geçirilirken, 15 kisi gözaltina alindi.

Giresun'da 'Aslanlar' Suç Örgütüne Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti
Giresun Cumhuriyet Bassavciligi, bir süredir merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren suç örgütüne karsi Giresun Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlar Sube Müdürlügü ile birlikte yürütülen operasyon hakkinda bilgi verdi.

Operasyonlar kapsaminda yapilan baskinlarda silah, çesitli doküman ele geçirildi, örgüt yöneticisi ve üyelerinden olusan 15 kisi hakkinda islem yapildi.

Savciliktan yapilan yazili açiklamada, K.A isimli sahsin kurucusu, U.A isimli sahsin yöneticisi oldugu “Aslanlar” adli suç örgütünün muhtelif zaman dilimlerinde Giresun ili ve ilçe merkezlerinde örgütsel faaliyet kapsaminda silahli eylemlerde bulunduklari belirtildi.

Açiklamada, “Giresun il merkezinde 13, Istanbul ilinde 2, Antalya ilinde 1 ve Dereli ilçe merkezinde 2 olmak üzere toplam 18 ayri adreste es zamanli arama ve yakalama faaliyeti icra edildi. Yapilan arama islemleri neticesinde tabanca, senet ve çek gibi suç ve suç unsuru oldugu degerlendirilen deliller ile dijital materyaller ele geçirildi. Yürütülen sorusturma kapsaminda biri örgüt kurucusu, biri örgüt yöneticisi olmak üzere toplam 15 sahsa süpheli sifatiyla adli islemler yapilarak, cezaevinde bulunan dört sahis disindaki toplam 10 hakkinda Cumhuriyet Bassavciligimizca gözalti karari verildi.

10 süpheli sanik tamamlanan ifadelerinin ardindan Sulh Ceza Hakimligince tutuklama karari verilerek Espiye Ceza Infaz Kurumuna gönderildi” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA