BEUN'da 2024 Gmekliler Yili Kapsaminda Çesitli Etkinlikler Yapildi

Cumhurbaskanligi himayelerinde yürütülen “2024 Emekliler Yili-Türkiye Yüzyilinin Emektarlari Projesi” kapsaminda BEUN’da Rektör Özölçer’in katilimiyla çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde, Cumhurbaskanligi himayelerinde yürütülen “2024 Emekliler Yili-Türkiye Yüzyilinin Emektarlari Projesi” ve 30 Haziran Dünya Emekliler Günü kapsaminda, Saglikli Yaslanma: Nefes Egzersizi, Ebru Sanat Ekinligi ve Mandala Etkinligi gerçeklestirildi.

Farabi Kampüsünde gerçeklestirilen etkinliklere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Vali Yardimcisi Turgut Subasi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademisyenler ve çok sayida Huzurevi sakini katildi.

Farabi kampüsünde baslayan etkinlikte Rektör Özölçer, Huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet etti. Etkinliklerin açilisinda konusan Rektör Özölçer, 2024 Emekliler Yili-Türkiye Yüzyilinin Emektarlari Projesi ve 30 Haziran Dünya Emekliler Günü münasebetiyle Huzurevi sakinleriyle bir araya gelmekten dolayi mutluluk duydugunu ifade etti.

Özölçer, “Ülkemizin kalkinmasina emekleri ile katkida bulunmus olan emeklilerimize verilen degeri ortaya koymak için Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2024 yili, “Emekliler Yili” olarak ilan edilmistir. Büyüklerimizin sahip oldugu bilgi birikimi ve tecrübelerin, genç nesiller için birer hazine oldugunun farkindayiz. Bu nedenle, büyüklerimizin toplumla daha fazla etkilesimde bulunmalarini saglamak ve onlarin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak amaciyla çesitli projeler gelistirmeye devam edecegiz. Bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanismayi ve kusaklar arasi bagi güçlendirdigine inaniyorum. Bugün burada bizlerle birlikte olan tüm Huzurevi sakinlerimize, etkinliklerimize katilim gösteren degerli misafirlerimize ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Program, Ali Arslan Konferans Salonu’nda düzenlenen Saglikli Yaslanma: Nefes Egzersizi” etkinligi ile devam etti. Etkinlikte BEUN Devlet Konservatuvari Müdür Yardimcisi Dr. Ögrt. Üyesi Melike Bolat, saglikli nefes almanin inceliklerini anlatarak, huzurevi sakinlerine nefes egzersizi yaptirdi. Keyifli vakit geçiren huzurevi sakinleri Sanat Sakaginda kurulan stantlarda egitmenler esliginde ebru ve mandala deneyimi yasadilar. Birbirinde renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde huzurevi sakinleri unutulmaz bir gün yasadi. Etkinlik Sanat Sokaginda düzenlen ebru sergisinin gezilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA