Ticaret Ekosistemi Içinde Kamu Kurumlari Ve Ticaret Erbabinin Koordinasyonuna Iliskin Istisareler Yapildi

Konya Ticaret Odasi (KTO) Haziran Ayi Meclis Toplantisi Konya Valisi Vahdettin Özkan’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Ticaret Ekosistemi Içinde Kamu Kurumlari Ve Ticaret Erbabinin Koordinasyonuna Iliskin Istisareler Yapildi
KTO Meclis Salonu’ndaki programa Konya Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Öztürk, KTO Meclis Baskani Ahmet Arici ve oda meclis üyeleri katildi.

Toplantida bir konusma gerçeklestiren Vali Vahdettin Özkan, “Konya’miza deger katan ve Konya’mizin sanayisine, ticaretine, bireysel gelisimine, egitimine, sagligina direkt ve dolayli olarak katki veren herkese tesekkür ederim. Insanimizin refahi ve mutlulugu için kendimizi, ailemizi, çevremizi, firmamizi, sehrimizi, ülkemizi ve milletimizi gelistirmemiz gerekmektedir. Artik yalnizca köyümüz veya mahallemiz degil, tüm dünya bizimle rekabet ediyor. Bu nedenle stratejik bir bakis açisi ile hareket etmek hem devletimiz hem de milletimiz açisindan büyük önem tasiyor” dedi.



“Konya; milli ve manevi duygular açisindan, tarihi birikimi ve kültürel degerleriyle zengin bir sehir”

Konya’nin milli ve manevi duygular açisindan, tarihi birikimi ve kültürel degerleriyle zengin bir sehir oldugunu vurgulayan Vali Özkan, “Bu degerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumlulugudur. Ayni sekilde, kültürel gelisim ile maddi kalkinmanin da dogrudan iliskili oldugunu unutmamaliyiz. Dünyayla rekabet etmek için kültürel degerlerimizle beraber ekonomik gücümüze de sürekli artirmaliyiz. Bu baglamda sanayicilerimize ve isçilerimize tesekkür ediyorum. Konya’miz, rekabet gücünü her geçen gün artirmaktadir. Mevcut potansiyelimizi tam olarak kullanamamis olabiliriz, ancak bu potansiyele ulasma yolunda hizla ilerledigimizi görmekten memnuniyet duyuyorum. Üretim, ticaret, istihdam ve ihracat ile Konya’miza büyük katkilar sagliyorsunuz. Bu dayanismanin daim olmasini önemsiyorum” dedi.



“Iyi bir ulasim altyapisi, saglik ve egitim, mesleki egitim gibi kamu hizmetleri, yatirim ortamini iyilestiren faktörlerdir”

Son yillarda ulasim, saglik, egitim hizmetlerine erisimde büyük mesafeler kat edildigini belirten Vali Özkan, “Gerçeklestirilen yatirimlar, yatirimcilarin motivasyonunu artirarak yatirim ortamini iyilestirdi. Iyi bir ulasim altyapisi, saglik ve egitim hizmetleri, mesleki egitim gibi unsurlar, yatirim ortamini iyilestiren faktörlerdir. Iletisim altyapisinin iyilestirilmesi ve bilgi teknolojilerinin etkin kullanimi da bireysel yatirimlarda temel altyapilar arasinda yer almaktadir. Dünyadaki istikrarsizliklar, savaslar ve çevresel faktörler yasam kalitemizi olumsuz etkiliyor. Kamu hizmetlerine erisim konusunda bu hususlara dikkat etmemiz gerekiyor. Egitim ve saglik gibi klasik kamu hizmetleri yaninda çevreye duyarlilik da önem kazaniyor” ifadelerini kullandi.

“Gelecekte rekabet gücümüzün temeli, degerlerimizin ve gençlerimizin korunmasidir”

Vali Vahdettin Özkan, “Gelecekte rekabet gücümüzün temeli, degerlerimizin ve gençlerimizin korunmasidir. Uyusturucu madde kullanimi gibi zararli aliskanliklarla mücadelede tüm kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari ve bireyler olarak büyük sorumluluk tasiyoruz. Çocuklarimizi bu tehlikelerden korumak için anneler, babalar, ögretmenler, spor camiasi ve diger kuruluslarla koordineli çalismaliyiz. Millî Egitim Bakanligi, Konya’daki uyusturucuyla mücadele eylem planinda önemli adimlar atmistir” dedi.



“Ilçelerde OSB kurulmasi ve mevcut OSB’lerin genisletilmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmistir”

Konya’da organize sanayi bölgelerinin yayginlastirilmasi konusunda ciddi adimlar atildigini ifade eden Vali Özkan, “Ilçelerde OSB kurulmasi ve mevcut OSB’lerin genisletilmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmistir. Marmara Bölgesi’ndeki yatirim doygunlugu ve deprem riski, Konya ve çevresinde yatirim istahini artirmaktadir. Yatirimlarda inovasyon, Ar-Ge, yesil dönüsüm ve dijital dönüsüm konularina odaklanmaliyiz. Konya, 180’in üzerinde ülkeye ihracat yapan 3 bin 400’den fazla firmasi ile güçlü bir ihracat potansiyeline sahiptir. 2023 yilinda alinan yatirim tesvik belgeleri, sehrimizin gelisme trendini ortaya koymaktadir. Yatirim ortaminin iyilestirilmesi konusunda daha fazla inovatif ve katma degerli yatirimlara odaklanmaliyiz” dedi.



“Kentsel olarak yesile duyarli, depreme dayanikli ve iyi planlanmis bir sehirlesme hedefliyoruz”

Konya’nin vizyonunun mutlu bireylerin yasadigi, egitime, sagliga kolay erisimin oldugu bir sehir oldugunu vurgulayan Vali Özkan, kentsel olarak yesile duyarli, depreme dayanikli ve iyi planlanmis bir sehirlesme hedeflediklerini belirterek kirsal kalkinma yatirimlari ile sehirdeki hizmetleri kirsala tasiyarak dengeli bir gelisim saglamayi amaçladiklarini ifade etti.



“Konya’nin güçlü yanlarini ve iyilestirilmesi gereken alanlarini bilerek, hep birlikte daha iyi bir gelecege ulasacagiz”

Lojistik merkezi olarak Konya’nin stratejik öneminin büyük oldugunu belirten Vali Özkan, “İçel demiryolu baglantisi gibi projelerle bu potansiyeli artirmaliyiz. Su arzinin sürdürülebilir kilinmasi, havza bazli tarimsal üretim ve destekleme modeli, tarimda sürdürülebilirligi artiracaktir. Yenilenebilir enerji yatirimlari da bu sürece katki saglayacaktir. Tarimda zirai ilaç kullaniminin kontrollü ve dogru yapilmasi, sagligimiz ve sürdürülebilir tarim açisindan büyük önem tasimaktadir. Devlet yatirim programinda birçok büyük proje devam etmektedir. Ticaret ekosisteminin iyilestirilmesi için hukuki düzenlemeler, izlenebilir ve mukayese edilebilir sistemler kurulmalidir. Konya’nin güçlü yanlarini ve iyilestirilmesi gereken alanlarini bilerek, hep birlikte daha iyi bir gelecege ulasacagiz” seklinde konustu.

Vali Özkan, Konya’nin kalkinmasina büyük katki sunan KTO Baskani Selçuk Öztürk, KTO Meclis Baskani Ahmet Arici ve tüm üyelere tesekkür etti.

Ticaret ekosistemi içinde kamu kurumlari ve ticaret erbabinin koordinasyonuna iliskin istisarelerin yapildigi toplantida; Konya’da sanayi ve istihdamin gelistirilmesi noktasinda yapilmasi gereken çalismalar ile ihtiyaç, talep ve öneriler hakkinda karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan’in konusmasinin ardindan Meclis Toplantisi’na geçildi. Meclis Baskani Ahmet Arici’nin yönettigi toplantida gündem maddeleri görüsüldü. Konusmasini yapmak üzere kürsüye gelen Konya Ticaret Odasi Baskani Selçuk Öztürk, “Meclis toplantimizda bizlerle birlikte olan Konya Valimiz Vahdettin Özkan’a katilimlari ve toplantimiza katkilari için tesekkür ediyorum. Is alemimizin Konya Valiligimizle isbirligi içinde olmasi sehrimizin ekonomik kalkinmasinda önemli bir birlikteliktedir. Bu birliktelik ruhu, Konya’nin küresel dünyada yerini almasinda önemli bir motivasyon kaynagidir” dedi.

Gündemdeki ekonomik ve sosyal konularla ilgili görüslerini paylasan Baskan Öztürk, Konya Ticaret Odasi, KTO Karatay Üniversitesi ve KTOTEK’in faaliyetleri ile ilgili sunum yaparak konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA