Kayigiyla Ile Hortumun Içinden Geçti

Ordu’da geçen aksam saatlerinde etkili olan hortum esnasinda bir balikçi, kayigiyla horumun içinden geçti. Adeta ölüme meydan okunan o anlar bir cep telefonu kamerasi tarafindan kaydedildi.

Kayigiyla Ile Hortumun Içinden Geçti
Ordu’da 26 Haziran tarihi aksam saatlerinde denizde hortum etkili oldu. Fatsa ilçesinde hortum kiyiya yaklasirken, bir balikçi adeta hortuma kafa tutarak, kayigiyla içerisinden geçti. Hortumun meydana geldigi anlarda Fatsa Motor Iskelesi istikametinden kayigiyla gelen bir balikçi, hortumun gittigi yöne dogru gitmekle kalmayip, bir de geri dönüp içerisinden geçti. Bu sirada balikçi kayiginin sallandigi ve içerisindeki av malzemelerinin denize düstügü görüldü.



“5 tonluk tekneyi kaldirir gibi yapti”

Yaklasik 50 yildir balikçilik yapan Mahmut Oktay, adrenalin yasamak için hortumun içerisinden geçtigini söyledi.

Oktay, “Daha önce böyle bir hortum Fatsa´da görülmedi, böyle açiktan geçerdi. O esnada 2 tane açikta vardi, bir tane burada vardi ona da ben yakindim, ‘nasil bir sey? Söyle birkaç metre yaklasayim’ Dedim. Nasil bir duygu, nasil bir dönme sekli o suyun böyle vakumlayip da yukari dogru çekmesi merak ettim. Bir de gücü çok az oldugundan dolayi çok büyük bir hortum olmadigindan dolayi biraz yaklastim ve içinden geçmeyi istedim, geçtim sonuçta çok küçük de olsa müthis bir kuvvet suyu vakumlayarak 4-5 ton tekneyi böyle kaldirir gibi yapti. Teknenin üzerindeki samandiralar falan vardi, onlari bayagi bir savurdu. Saga sola bizi de aninda islatti, bizi devirecegini zannetmiyorum yani küçüktü, fazla bir kuvveti olmadigini tahmin ettim. Onun için içine girdim. Hiç ömrüm boyunca o sekilde o yakinlikta hortum görme sansim yok, en azindan degerlendirmek istedim” diye konustu.

Hortumun oldugu esnada balikçi teknesini cep telefonu kamerasi ile kaydeden Ibrahim Karaci, “Balik tutuyorduk. O ara adalarin oradan bir ara hortum çikti, bayagi bir büyük hortum yükseldi. O daha kaybolmadan burada Yaliköy tarafinda ikincisi gözüktü. Bu esnada bir tane kayik hortumun çevresinde iki üç tur atti, sonunda o girdabin içine daldi. Kayigin üzerindeki mantarlar, aglar denize düstü. Polisler burada sahili bosaltiyordu, bagirdilar ve kayigi oradan gönderdiler” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA