Denizli Kent Konseyi Genel Kurulu Yapildi

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu’nda Baskanliga, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ali Marim seçildi. Marim’in 27 yil önce temellerini attigi Kent Konseyi’nde yeniden bir arada olmalarina dikkati çeken Baskan Çavusoglu, “Denizli için bir hikaye yazma zamanimiz geldi” dedi.

Denizli Kent Konseyi Genel Kurulu Yapildi
Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi’nin 11. Seçimli Olagan Genel Kurul Toplantisi gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapilan toplantiya, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ali Marim, Genel Sekreter Yardimcisi Özgür Baskurt, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katildi.

Baskan Çavusoglu burada yaptigi konusmada, kentin farkli renklerinin bir arada oldugu, herkesin kucaklandigi bir platform olan Kent Konseyi’ni çok önemsediklerini söyledi.

Ortak akil ve birlikte yönetim anlayisina yönelik bir iradeye sahip olduklarini ifade eden Baskan Çavusoglu, “Bu sehri güzellestireceksek beraber, elbirligiyle güzellestirecegiz. Kent Konseyi çalismalarinda üzerimize ne düsüyorsa yapacagimizdan hiç kimsenin süphesi olmasin” diye konustu.

Temeli 27 yil önce atildi

Önceki dönem Denizli Belediye Baskani Ali Marim’in 1997 yilinda tüm dünyanin örnek alacagi bir projenin içinde olmasinin ve Türkiye’de Denizli özelinde Kent Konseyi’nin temelini atmasinin çok kiymetli oldugunu belirten Baskan Çavusoglu, “Yillar sonra ayni yerde yeniden bir arada olmak bizim için de ayrica keyifli. Umariz ki güzel seylere imza atma noktasinda güzel çabalar içerisine gireriz. Denizli için bir hikaye yazma zamanimiz geldi. Öyle bir sürecin içinden geliyoruz ki, insanlarin bireysellestirildigi, toplumun genelde ayristirilmaya çalisildigi, herkesin kendi gemisini kurtardiginda kaptan oldugu bir sistem egemen hale getirilmeye çalisiliyor. Biz bunu, bu sehirde degistirmek istiyoruz. ‘Ben’ ile baslayan degil ‘biz’ ile baslayan cümlelerin egemen oldugu, bu sehirde gemisini kurtaranlarin kaptan oldugu degil, yanindaki filikada seyahat edenlerin de o gemiye alinip hep beraber kurtulusun bizi bir yerlere götürecegi inanciyla yol yürüyoruz” dedi.

“Sivil toplumun en güçlü örgütü Kent Konseyleridir”

Baskanvekili Marim, yeni dönemde geçmiste yapilan çalismalari devam ettirme ve daha yeni projeleri hayata geçirme adina yeni yönetim kurulunu belirlediklerini söyledi.

Marim, “Denizli’de yasayan tüm vatandaslarimiz ile birlikte çalismalar yapacagiz. Kent Konseyi’nin yeni dönemde yapacagi çalismalarda STK’larla, meslek odalarimizla, sendikalarimiz ile ayri ayri gruplar olusturarak kentin içindeki dinamiklerle birlikte çalisacagiz. Hepimizin kentimiz için birçok projesi oldugunu biliyorum. Heyecanimizi hep birlikte yasayacagiz. Denizli’de ‘ben’ degil ‘biz’ demek için variz. Ilimizde yasanan tüm sorun ve sikintilari tespit ederek paydaslarimiz ve halkimiz ile ortak çalismalar yaparak çözecegiz. Sivil toplumun en güçlü örgütü Kent Konseyleridir” ifadelerini kullandi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu

Tek liste ile gidilen seçimlerde Denizli Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ali Marim, Kent Konseyi Baskanligi’na seçilirken, Yürütme Kurulu ise su isimlerden olustu: “Baran Akin, Serdar Selman Savran, Ibrahim Okkaya, Mehmet Karaduman, Ragip Çelik, Firdevs Akbas Varvada, Osman Yüreci, Osman Üçgül, Bilsen Özen, Sevil Güngör, Didar Melek Armutçuk, Derya Topal, Muammer Kardes.”
Kaynak: İHA