Büyükkiliç'tan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari 2'Nci Etap Çalismalarinda Inceleme

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri için önemli yatirimlardan olan Kayseri Havalimani yeni terminal binasinin açilmasiyla birlikte havalimanina erisim için alternatif yol olarak planlanan ve 25 milyon 500 bin TL’lik yatirimla hayata geçirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari’nda devam eden 2. etap asfaltlama çalismalarini inceledi.

Büyükkiliç'tan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari 2'Nci Etap Çalismalarinda Inceleme
Dr. Memduh Büyükkiliç yönetiminde, kent genelinde teknolojinin son imkânlarini da kullanarak ulasim konforunu en üst seviyeye çikartmak amaciyla önemli yatirim ve projeleri hayata geçiren Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sehrin hava yolu baglantisinda yenilenen yüzüyle hizmet veren Kayseri Havalimani yeni terminal binasina alternatif ulasim güzergâhlari için çalismalarini sürdürüyor.

Bu kapsamda, 2024 yili Subat ayinda açilisi yapilan ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in ölüm yil dönümünde bir vefa örnegi gösterilerek merhum Basbakanlardan Erbakan’in ismi verilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari’nin 2’nci etabinda hummali çalismalar sürüyor.

Kentin ulasim aginin gelisimine büyük önem veren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, çalismalari yerinde inceledi.

Baskan Büyükkiliç’a incelemeleri esnasinda AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Hasdal ve Fen Isleri Daire Baskani Yasin Harmanci eslik etti.

Incelemelerinin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, Kayseri için önemli yatirimlardan olan havalimani yeni terminal binasinin açilmasiyla birlikte havalimanina erisim için alternatif yol olarak planlanan yol çalismalarinda sona gelindigini ifade etti.

Bulvarin 2’nci etabinin da bir hafta içerisinde trafige açilacagini duyuran Büyükkiliç, “5,5 kilometre uzunlugunda olan bu bulvarimizin 2. etabini da insallah halin oradan çevre yola baglanmak suretiyle önemli bir ana arter hayata geçmis olacak. Bu sekliyle sehrimizin dogusundan gelen vatandaslarimizin beklemeden rahat bir sekilde havalimani ulasmasi, havalimani gelen kardeslerimizin de yine sehrimizin dogusuna gidecek olanlarin rahatlikla zaman kaybetmeden bu bölgeye eriseceklerini görüyoruz. Altyapisi tamamlandi. Bir hafta içerisinde bu yol trafige açilmis olacak. Kaynaklarimizi en verimli sekilde, en iyi kullanilabilir olarak insanlarin ihtiyaçlarini giderip, hayatini kolaylastiracak sekilde çalismalarimizi yapiyoruz” diye konustu.

Standardi yüksek yollar yaptiklarini dile getiren Baskan Büyükkiliç, sürücülere de çagrida bulundu. Baskan Büyükkiliç, söyle konustu:

“Son süreçte de güzel yollar ortaya çikiyor. Ancak trafik kurallarina uymadiklari zaman hiz kesici isteniyor, maalesef kazalar oluyor. Kurallara uyalim. Yolumuzun standartlarina uygun o sekliyle bu güzel cuma gününde yapilan çalismalar hayirli ugurlu olsun.”

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi, KASKI ve KCETAS ekiplerince yürütülen çalismalar çerçevesinde yolun yagmur suyu drenaji ve aydinlatma ile ilgili altyapi imalatlari tamamlanirken, bulvarin güvenli ve konforlu kullanimina yönelik tedbirler de aliniyor.

Toplam 17 bin ton sicak asfalt

Mustafa Kemal Pasa Bulvari ile Sehit Mehmet Erciyes Caddesi’ni birbirine baglayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari, 2’nci etap çalismalarinin tamamlamasiyla birlikte 5 bin 500 metre uzunlugunda 12 metre genisliginde gidis gelis bölünmüs yol olarak hizmete girecek. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari çalismalarinda suana kadar 4 bin ton sicak asfalt serimi yapilirken, yol tamamlandiginda toplam 17 bin ton sicak asfalt serimi gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Kayseri’nin hava yolu baglantisinda yenilenen yüzüyle hizmet veren havalimani yeni terminal binasina yolcularin ulasimini daha da rahatlatmak adina Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari yatiriminin maliyeti, 25 milyon 500 bin TL olarak gerçeklesecek.

Proje ile Baskan Büyükkiliç’in kamu kurum ve kuruluslari ile is birligi halinde kente kazandirdigi yatirim ve projelerle sanayi ve ticaretin yani sira tarim ve hayvancilik, saglik, turizm, egitim ve spor alanlarinda da iddiali bir konuma gelen Anadolu’nun parlayan yildizi Kayseri’nin havalimanina, kent içinden ulasim konforu da bir üst seviyeye tasinmis olacak.
Kaynak: İHA