Adana'da Kamu Arazileri Satisi Vaadiyle Dolandiricilik Operasyonu

Adana’da kamu arazilerinin satisini yapma vaadiyle nitelikli dolandiricilik yaptigi öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarinda 1 muhtar ve 3 kamu görevlisinin de oldugu 20 süpheli gözaltina alindi.

Ceyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, hazine arazilerini tahsis etme vaadiyle menfaat temin ettikleri belirlenen sebekeye yönelik çalisma yapti. Ceyhan Milli Emlak Müdürlügü görevlileri ve mahalle muhtarlari ile birlikte hareket eden polis ekipleri, aralarinda muhtar ve kamu görevlilerinin de oldugu süphelileri yakalamak için es zamanli operasyon baslatti.

Elde ettikleri bilgi ve delilleri degerlendiren ekipler, 21 süpheli belirledi. Safak vakti es zamanli olarak belirlenen 21 süpheliyi yakalamak için ekipler evlere tek tek baskin yapti. Polis operasyonda, 1 mahalle muhtari, 2 milli emlak personeli, 1 biyolojik arastirma enstitü müdürü olmak üzere 20 kisiyi yakaladi.

Adreslerde yapilan aramalarda, 2 ruhsatsiz tabanca, 3 sarjör, 23 fisek, 3 ruhsatsiz av tüfegi, 8 dolu kartus, 5 uzun namlulu tüfege ait dolu fisek, 57 bin 150 TL, bin 505 euro ve bin 565 dolar ele geçirildi.

Firari bir süphelinin ise yakalama çalismalarinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA