Tarihi Tapinak Bölgesinde 43 Futbol Sahasi Alan Zarar Gördü

Çanakkale’nin Ayvacik ilçesinde tarim arazisinde çikan yanginda 43 futbol sahasi büyüklügünde orman disi alan zarar gördü. Aristoteles basta olmak üzere Platon’un ögrencilerinin faaliyette bulundugu Yunan sehir devletlerinin iyi korunmus örnekleri arasinda gösterilen 7 bin yillik Assos Ören Yeri ile Athena Tapinagi da alevlerden etkilendi. Assos Ören Yeri, gerekli tespit çalismalarinin yürütülmesi nedeniyle 3 gün ziyarete kapatildi.

Tarihi Tapinak Bölgesinde 43 Futbol Sahasi Alan Zarar Gördü
Yangin dün saat 16.34’te Ayvacik’ta makilik alanda basladi.

11 dakika sonra yangina ilk müdahale yapildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlügüne bagli 5 helikopter, 10 uçak, 4 ilk müdahale araci, arazöz ve su ikmal araci 22 ve 225 personelle havadan ve karadan müdahale edilen yangin, yaklasik 6 saat sonra kontrol altina alindi. Alevler içinde kalan bir arazöz kullanilamaz hale geldi.

43 futbol sahasi büyüklügünde orman disi alan zarar gördü

Yanginda basta Aristoteles olmak üzere Platon’un ögrencilerinin faaliyette bulundugu Yunan sehir devletlerinin iyi korunmus örnekleri arasinda gösterilen 7 bin yillik Assos Ören Yeri ile Athena Tapinagi da alevlerden etkilendi. 43 futbol sahasi büyüklügünde alan zarar gördü.

Assos Ören Yeri 3 gün ziyarete kapatildi

Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü, Çanakkale’nin Ayvacik ilçesi Behramkale köyü sinirlarinda çikan yanginda Assos Ören Yeri’nde kültür varliklari açisindan herhangi bir olumsuzluk bulunmadigini, gerekli tespit çalismalarinin yürütülmesi nedeniyle ören yerinin 3 gün ziyarete kapatildigini duyurdu.

Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügünün Twitter hesabindan yapilan paylasimda, “Çanakkale ili Ayvacik ilçesi Behramkale köyü sinirlarinda çikan yangin, ekiplerin yogun çalismasi ile kontrol altina alinmis olup sogutma çalismasi devam etmektedir. Yanginda Assos Ören Yeri’nde kültür varliklari açisindan herhangi bir olumsuzluk bulunmamakla birlikte yapilan çalismalara kolaylik saglanmasi ve ören yerinde gerekli tespit çalismalarinin yürütülebilmesi için Assos Ören yerimiz 27-28-29 Haziran tarihleri boyunca ziyarete kapali olacaktir” denildi.
Kaynak: İHA