Nemrut'un Maskotu Ayilari Görenler Telefonlarina Sariliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlarinda bulunan dünyanin ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü civarinda bulunan ayilari gören ziyaretçiler telefonlarina sarilarak bol bol fotograf çekiyor.

Nemrut'un Maskotu Ayilari Görenler Telefonlarina Sariliyor
Essiz dogasi, soguk ve sicak gölleri, buhar ve buz bacalari ile yeryüzü cenneti olarak adlandirilan 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü, kenarinda yasayan boz ayilariyla da gündeme geliyor. Son yillarda popülasyonu artan ayilar insanlarin piknik yaptiklari alanlarda sik sik yiyecek bulmak için görülüyordu. Insanlarin zaman zaman elle besledigi ayilar, saldirilariyla da gündem oluyor. Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakimdaki göle gelen yerli ve yabanci turistler, buradaki ayilari elleri ile besliyor.

Havalarin isinmasiyla birlikte yiyecek bulmak için göl kenarina dogru yürüyen ayilari gören vatandaslar cep telefonlarina ve kameralarina sarilarak görüntü çekmeye çalisti. Ayiyi ekmek parçalariyla besleyen vatandaslar bol bol fotograf ve görüntü çekmeyi de ihmal etmedi. Ayi bir süre sonra vatandaslarin bakislari arasinda bölgeden uzaklasti.
Kaynak: İHA