Tokat'ta Sicak Hava Uyarisi

Tokat Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Atilla Biyik, yaz aylarinda artan sicaklarin saglik üzerindeki etkileri ve alinmasi gereken korunma önlemleri hakkinda önemli uyarilarda bulundu.

Tokat'ta Sicak Hava Uyarisi


Yaz aylarinda artan sicakliklarin özellikle risk altindaki gruplar üzerindeki potansiyel tehlikelerine dikkat çeken Biyik, bu gruplar arasinda dört yasindan küçük çocuklar, 65 yas ve üzerindeki yaslilar, bakima ihtiyaci olanlar, hamileler, asiri kilolu bireyler, açik alanda çalisanlar, kronik hastaligi olanlar ve sürekli ilaç kullananlarin bulundugunu söyledi.

Biyik, asiri sicaklarin yol açabilecegi saglik sorunlarina karsi alinabilecek genel korunma önlemleri arasinda günesin en yogun oldugu saatlerde disari çikilmamasi, uygun giysilerin ve koruyucu ekipmanlarin kullanilmasi, sivi ve mineral aliminin artirilmasi, fiziksel aktivitelerin saatlerinin ayarlanmasi ve kapali alanlarin serinletilmesini belirtti.

Ayrica beslenme önerileri de sunan Biyik, sivi aliminin su basta olmak üzere dengeli sekilde yapilmasi, saglikli beslenme aliskanliklarinin tesvik edilmesini vurguladi.
Kaynak: İHA