Maskot Ayilar Ziyaretçilerin Korkulu Rüyasi Oldu

Dünyanin ikinci büyük krater gölü olan Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlarindaki Nemrut’ta kis uykusundan uyanan maskot ayilar tehlike saçiyor.

Maskot Ayilar Ziyaretçilerin Korkulu Rüyasi Oldu
Tatvan ilçe sinirlari içerisinde yer alan dünyanin ikinci büyük, Türkiye’nin ise en büyügü olan Nemrut Krater Gölü çevresinde yasamlarini sürdüren ayilar, kis uykusundan uyandi. Piknik ve kamp yapmak isteyenlerin ugrak yeri olan Nemrut Krater Gölü civarlarinda yasayan Nemrut’un maskot ayilari, aç olduklarindan dolayi vatandaslarin korkulu rüyasi haline geldi. Nemrut Krater Gölü’nde doga yürüyüsü yapmak için giden Dr. Cihan Önen ve arkadaslari, Nemrut’un maskot ayilarina yaklasirken birden ayinin saldirisina ugradi. Ellerindeki elektro sok cihaziyla ayiyi bertaraf eden Önen ve arkadaslari, piknik yapan vatandaslari da ayilar konusunda uyarmayi eksik etmedi.

Nemrut’un maskot ayilarinin aç olduklari için saldirganlasabildigini söyleyen Dr. Cihan Önen, “Uzun zamandan beri ayilar kis uykusundaydi. Yerdeki karlarin erimesiyle beraber yavas yavas insanlar turistik amaçli bölgeye gelmeye basladilar ve bir kisim insan da bölgede piknik yapiyor. Ayilar da karinlarini doyurmak için bölgeye geliyorlar. Çok aç olduklari için de huysuzlar ve insanlarla bölgede karsilastiklari zaman saldirgan olabiliyorlar. Hatta yakin zamanda saldirilarina tanik olduk. Bizler de tecrübelerimizden yola çikarak insanlari uyarmaya çalisiyoruz. Zaten yetkililerde gerekli uyarilarda bulunmakta ve uyarici tabelalar asmaktadirlar” dedi.

Kaynak: İHA