Firincilarin 200 Derece Ates Basinda Ekmek Mesaisi

Bayburt’ta hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi bugünlerde 200 derece ates basinda ekmek pisiren firinci esnafi, vatandasin ekmek ihtiyacini karsilayabilmek için yogun mesai harciyor.

Firincilarin 200 Derece Ates Basinda Ekmek Mesaisi
Sicak havada ates basinda vatandasin ekmek, pide, pogaça, simit ihtiyacini giderme gayreti içerisinde olan firincilar, gündüz saatlerinde 30 derece havada, yaklasik 200 derecede yanan firinin karsisinda kollari sivayarak ise koyuluyorlar.

Yaz aylarinda ocagin karsisinda durmanin bir hayli zor oldugunu söyleyen firinci esnafindan Bünyamin Pala, "Yillardir yaptigimiz is, bir yerde bu duruma aliskiniz ama yine de bu aylarda ocagin karsisinda durmak bizleri çok zorluyor. Atesin karsisinda durup susamak pek mümkün degil, litre litre su tüketiyoruz, yine de sicaga kâr etmiyor" dedi.

Bayburt’ta havalarin Bati ve Güneydogu illerine göre daha serin oldugunu ifade eden Pala, "Buna da sükürler olsun, burasi 30 dereceyse, Izmir, Istanbul, Adana, İçel gibi illerde hava 40-50 derece. Orada ekmek pisiren ustalara da Allah kolaylik versin" diyerek konustu.

Kaynak: İHA