Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Cezayir temaslari çerçevesinde Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun bir araya geldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun Bir Araya Geldi
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Cezayir temaslarini sürdürüyor. Yilmaz, Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun ile görüstü. Görüsmede, Cezayir ile enerji alani basta olmak üzere mevcut is birligi ve potansiyel is birligi imkanlarimizi degerlendirildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Tebbun arasinda daha önce belirlenen 10 milyar dolarlik ticaret hacmi hedefe ulasabilmek için ticari iliskilerin artirilmasi ve ticaretin kolaylastirilmasi konularinin da kapsamli bir sekilde ele alindigi görüsmede ikili ve bölgesel meseleler de ele alindi. Yilmaz, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Israil’in Filistin’de isledigi insanlik suçlarina karsi Cezayir’in konumunu takdir ediyoruz. Filistin konusunda Cezayir ile her platformda dayanismamizi sürdürecek, Filistinli kardeslerimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Sayin Tebbun ve heyetine misafirperverlikleri için tesekkür ediyor, dost ve kardes ülke Cezayir ile her platformda birlikteligimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz ile Tebbun ikili görüsmenin ardindan heyetler arasi bir görüsme gerçeklestirdi. Görüsme yaklasik 1 saat sürdü.
Kaynak: İHA