Kadin Güvenlik Korucusu 6 Yildir Eli Tetikte Görev Yapiyor

Azerbaycan asilli güvenlik korucusu Sevinç Gök, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 6 yildir eli tetikte görev yapiyor.

Kadin Güvenlik Korucusu 6 Yildir Eli Tetikte Görev Yapiyor
Sinirin sifir noktasinda bulunan Çukurca ilçesinde Jandarma Komutanligi bünyesinde görev yapan Türkiye vatandasi Azerbaycanli Sevinç Gök, cesareti ve vatan sevdasiyla görenlerin gögsünü kabartiyor. Jandarma personeli Uzman Çavus Salih Gök ile dünyaevine giren Sevinç Gök, güvenlik korucusu olarak görev yaparak, esiyle birlikte gece gündüz demeden halkin huzuru için operasyonlara katiliyor.

“Bizlere haklarini helal etsinler”

IHA muhabirine açiklamalarda bulunan güvenlik korucusu Sevinç Gök, 2018 yilindan beri güvenlik korucusu olarak görev yaptigini ifade ederek, “Anne olduktan sonra sehit annelerimizi daha iyi anliyorum. Benim kizim su an bizden kilometrelerce uzakta ve ben istedigimde gidip sarilabilecegimi biliyorum ama sehit annelerimizin böyle bir sansinin olmadigini biliyorum. Onlarin ellerinden öpüyorum. Vatan için, devletine ve bayragina bagli evlatlar yetistirdikleri için haklari ödenmez. Bizlere haklarini helal etsinler” dedi.



“Burada teröre göz açtirilmiyor”

6 senedir Çukurca’da jandarma çatisi altinda terörle mücadelede esi ve silah arkadaslariyla beraber görev yaptigini ifade eden Gök, “Her daim jandarmanin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Benim için bugün Azerbaycan, Karabag ve Bakü ne ise Türkiye, Ankara, Hakkâri ve dogu bölgesi aynidir, degisemez. Bugün burada Türk Silahli Kuvvetlerimiz, jandarma personellerimiz, tüm güvenlik güçlerimiz, IHA’larimiz ve SIHA’larimiz çok büyük bir emek veriyorlar. Bugün bu cografyada yasayan insanlar eskiye nazaran daha huzurlular. Rahat bir sekilde yastiga baslarini koyduklarinda güven içerisinde uyuyabiliyorlar. Burada teröre göz açtirilmiyor, her daim enselerinde oldugumuzu belirtmek isterim” diye konustu.



“Sartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa göreve her daim hazirim”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür eden Sevinç Gök, “Karabag Savasi’nda bizleri yalniz birakmadiklari ve yanimizda olduklarindan dolayi çok tesekkür ederim. Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’e savasta gösterdikleri basarilarindan dolayi minnettarim. Tebrik ediyor, sevgilerimi ve saygilarimi gönderiyorum. Savasta canlarini ortaya koymus tüm sehitlerimize rahmet diliyorum. Yine bizler için Azerbaycan’da görev yapan tüm komutanlarimiza, ayni sekilde Bayraktar ailesine minnettarligimi bildiriyorum. Bugün sartlar ne olursa olsun söz konusu vatansa göreve her daim hazirim. Yurt içi ve yurt disi fark etmez. Azerbaycan ve Türkiye bayraginin dalgalandigi neresi olursa olsun görev için emir bekliyorum. Büyüklerimiz, bize ‘Hayatta iki sevginin yasi yoktur’ derlerdi. Ilki vatan, ikincisi bayraktir. Bunu unutmayalim, unutturmayalim ve gelecek nesillere anlatalim. Birlik ve beraberlimiz daim olsun. Yasasin Türkiye, yasasin Azerbaycan” dedi.

Kaynak: İHA