Bu Çiçegin Kolonyasi Bas Agrisini Gideriyor, Sabunu Gençlestiriyor

Bas agrisi gideren kolonyasi ve cildi gençlestiren sabunuyla saglik ve güzellik alaninda iddiali olan akzambak çiçeginden

Bu Çiçegin Kolonyasi Bas Agrisini Gideriyor, Sabunu Gençlestiriyor
üretilen ürünler, simdi Fransa’ya ihraç ediliyor.

Tokatli Akzambak üreticisi Erdi Can Aydemir, akzambak çiçeginden ürettigi kolonya ve sabunla dikkat çekiyor. Akzambak çiçeginden kendi imkanlari ile kolonya ve sabun üretimini gerçeklestirdiklerini belirten Erdi Can Aydemir, “Bu çiçeklerden kolonya ve sabun imalati yaptik. Kolonyamiz, yüksek esans oraniyla 3 gün boyunca kaliciligini koruyor. Bas agrisini kesinlikle geçiriyor. Sabunumuz ise yüzdeki sivilce ve siyah noktalari yok ediyor, cildin gerilmesini saglayarak erken yaslanmayi önlüyor. Saçta kullanildiginda ise saç hücrelerinin yenilenmesini sagliyor" dedi.



“Fransiz kozmetik devi Tokat’ta”

2022 yilinda Fransa’dan ünlü bir kozmetik fabrikasinin Tokat’a gelerek incelemelerde bulundugunu ifade eden Aydemir, “Akzambak soganlarini analiz ettikten sonra ürünlerimizin yüzde yüz kaliteli oldugunu tespit ettiler. Yüksek kalitesi nedeniyle su anda imza asamasindayiz. Ürünlerimizi parfüm esansi olarak kullanacaklar. Fransa’yi bile ayagimiza kadar getirdik" diye konustu.

Aydemir’in bu girisimi, Tokat’tan dünya pazarina açilan önemli bir adim olarak degerlendiriliyor.
Kaynak: İHA