Kimligini Evde Unutunca Ailesi Imdadina Yetisti

Zonguldak’ta adaylar Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi kapsaminda ter döktü. Bir aday sinava girecegi binaya geldiginde kimligini evde unuttugunu fark edince imdadina ailesi yetisti. Kimligi ulastirilan ögrenci, sinava girecegi salonun yolunu tuttu.

Kimligini Evde Unutunca Ailesi Imdadina Yetisti
Milli Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi iki oturumda uygulanacak. Saat 09.30 itibariyla baslayan sinavin 50 soruluk sözel alaninda ilk oturum 75 dakika, 40 soruluk sayisal alaninda ise ikinci oturum 80 dakika sürecek.

Fen Lisesi’nde sinava giren adaylardan bazilari bir saat öncesinden sinavin yapilacagi binaya gelerek hazir bulundu. Ögrencilerin velileri de en az ögrenciler kadar bina disinda heyecanli bekleyisini sürdürdü. Rana Ipek, kimligini evde unutunca ailesinden yardim istedi. Agabeyi Mustafa Ipek’e ulasan ögrenci, bir süre sinava girecegi binanin önünde bekleyisini sürdürdü. Evden getirilen kimligi okula kosarak getiren agabey Mustafa Ipek, "Kimligini evde unutmus. Babam getirdi. Ben de asagidaki yola kosarak alip getirdim. Biraz heyecan yapti ama yetistirdik" dedi.

Sonuçlarin 28 Haziran’da açiklanmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA