Tatvanli Ögrencilerden Ünlü Ressamlara Tas Çikartacak Eserler

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde ögrencilerin yapmis oldugu resim sergisi yogun ilgi gördü.

Tatvanli Ögrencilerden Ünlü Ressamlara Tas Çikartacak Eserler
Tatvan’in Benekli Ortaokulu ögrencilerinin görsel sanatlar dersinde 4 yilda aldiklari egitim sonucunda yilsonunda sergiledikleri hünerler adeta ünlü ressamlara tas çikartti. 300 ögrencinin yaklasik 4 yilda yapmis oldugu eserlerin sergilendigi resim sergisinin açilisina Tatvan Kaymakami Remzi Demir, Tatvan Ilçe Jandarma Komutani Aytunç Tayfur, Tatvan Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Uludag ve kurum amirleri de katildi.

Sergiyi gezen Tatvan Kaymakami Remzi Demir ve beraberindeki heyet, eserleri hayranlikla gözlemledi. Sergiyi gezen Tatvan Kaymakami Remzi Demir ve beraberindeki heyet, köylülerin, velilerin ve ögretmenlerin yapmis olduklari yöresel yemekleri tattiktan sonra hatira fotografi çekilip ayrildilar.

Nitelikli bir resim sergisi oldugunu ifade eden Tatvan Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Uludag, “Benekli Ortaokulunda yilsonu etkinlikleri çerçevesinde bugün burada Kaymakamimizin tesrifleriyle açilisini yaptigimiz resim sergisini ziyaret ettik. Hakikatten de ögretmen arkadaslarimiz, ögrencilerimizle birlikle çok güzel bir emek ortaya koymuslar. Çok nitelikli bir resim sergisini gezdik. Daha sonrasinda da yine yöresel yemekleriyle ilgili bir çalismaya katildik. Yöresel yemekleri tanitmak adina bir çalisma yapmislar arkadaslarimiz. Bugün burada bu çalismaya katilmaktan çok onur duyduk. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Toplamda 300 ögrencinin eserlerinin oldugunu söyleyen Görsel Sanatlar Ögretmeni Zeliha Kiliçoglu, “Bugün bir süreç sergisi düzenledik. 4 yildir bu okulda Görsel Sanatlar Ögretmeni olarak çalismaktayim. 4 yillik süreçte ögrencilerimizle belli basli çalismalar yaptik. Bugün de burada bir konsept kurup bu eserleri sergilemek istedik. Toplamda 300 ögrenciyle çalistik ve mezun olan ögrencilerimizin de eserleri var” dedi.

Kaynak: İHA