Hobi Olarak Basladigi Biçak Bileme Isi Engelli Vatandasin Meslegi Oldu

Osmaniye’de hobi olarak basladigi biçak bileme isine 25 yildir devam eden fiziksel engelli Hüseyin Köksal(55), ekmek fiyatina biçak biliyor.

Hobi Olarak Basladigi Biçak Bileme Isi Engelli Vatandasin Meslegi Oldu
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde 1 buçuk yasinda geçirdigi çocuk felci hastaligindan dolayi belden asagisi tutmayan Hüseyin Köksal hobi olarak basladigi biçak bileme isine komsularinin talebi üzerine meslege dönüstürdü. Ilçenin tek biçak bileme ustasi olan Köksal, ekmek fiyatina biçak bileyerek oglunu üniversitede okutuyor.

Hobi olarak basladigi isin bir anda meslegi oldugunu söyleyen Hüseyin Köksal, "Bir buçuk yasinda çocuk felci geçirdim, belden asagim tutmuyor ama normal bir insan gibi sadece yürüyemiyorum. Bütün islerimi kendim yapiyorum okul hayatim, egitimim hepsini aldim, el islerimi gelistirdim. 6 Subat depremlerinde evimiz yikildi bahçemize kurdugumuz konteynir da yasiyoruz. Çok sükür, canimiz sag diyoruz yani sükrediyoruz. TOKI’ye yazildik iste, ev bekliyoruz. Biçak isine de amatör olarak basladim evde yapiyordum kendim kendime, bazi el islerim var, onlarla ugrasiyordum. Baktim komsularina falan talep var, ben de bu talebi bos çevirmedim yani bu isi meslege dönüstürdüm. Meslege dönüstürdügüm de baktim talep daha da artti, çarsida bir yer açtim islerim gelisti. Toprakkale, Osmaniye, Ceyhan’a kadar mesela ilçeler, köyler, kasabalar bana geliyor. Günlük yaklasik bin 500 biçak yapiyorum, arti biçak satiyorum. Bütün malzemelerimiz var onlari satiyor bu sekilde geçimimi sagliyorum. Kazandigim parayi da oglum var, üniversitede son sinif Allah izin verirse bitirecek bu sene gelirimi onun egitim hayatina harciyorum" diye konustu.

"Ekmek fiyatina biçak biliyorum"

"Biçaklari yillik piyasada ekmek parasi neyse biçaklari o fiyata biliyorum. Bu sene ekmek 10 lira biçak bilemede 10 lira ekmek fiyatini geçmez kesinlikle parasi olur olmaz fark etmiyor her sekilde insanlarimizin ihtiyacini karsiliyorum. Kurbanligi olanla olmayanlari burada birbirine denk getirip onlara da yardim ediyoruz. Kesmeyenlerin isimlerini alip kesenlere iletiyoruz. Burada insanlara destek oluyoruz burada sadece biçakçilik yapmiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA