Rize'deki Bu Binaya Fiber Internet Her Seyden Önce Geldi

Rize’de arazisinden geçen uluslararasi fiber internet kablosunu kaldirtmak isteyen vatandas bir türlü amacina ulasamayinca ne yapacagini sasirdi. Duvarlari bile örülememis olan evin ortasindan fiber kablo geçmesi görenleri hem güldürüyor hem de düsündürüyor.

Rize'deki Bu Binaya Fiber Internet Her Seyden Önce Geldi
Karadeniz fikralarina konu olacak olay, Rize’nin Çayeli ilçesi Kemer köyü Maden Mahallesi’nde yasaniyor. Dedetas kardesler kendi arazilerine ev yapmak istedi. Evi yapmak istedikleri parselden ise telefon kablosu geçtigi için kaldirilmasi için gerekli yerlere müracaat etti. Dedetas ailesi yaptiklari müracaat sonucunda ise "Sen tuglasini ördür, biz sonra kesip atarak ek yapariz" cevabini aldi. Fiber internet kablosu olduklarini ögrendikleri iletisim agi tellerini bir türlü kaldirtamayan aile kendilerinin müdahale etmesi halinde yüklü miktarda para cezasi alacagini duyunca bu kez ne yapacaklarini kara kara düsünmeye basladi.

Evlerini tamamlayabilmek için 2 yildir kablonun sökülmesini beklediklerini dile getiren Ibrahim Dedetas, "2022 yilinda ben bu evin temelini atarken yeri kazdirmaya basladim. Defalarca dilekçe yazip gönderdim. Çayeli’ndeki arkadaslar gelerek bana yardimci oldular. Kendi internet kablolarini buradan kaldirdilar. Bu uluslararasi fiber kablo oldugu için bu kabloyu kaldiramiyorlar. Bana sunduklari mazeret budur. Birkaç defa geldiler baktilar. Fakat halen daha sökmek için gelmediler. Asagi yukari 2 yildir bekliyorum. Su anda tuglasini ördürecegim. En son arkadaslari aradigim zaman, ’sen tuglasini ördür, biz sonra kesip atarak ek yapariz’ dendi. Komik bir olay. Buraya gelen gören ’bu ne kablosu’ diye soruyor. Enteresan bir olay. Söyleyecek kelime de bulamiyorum. Adam bana ’sen tuglayi ör kablo içeride kalsin’ diyor. Benim evimin içerisinden internet geçiyor. Fikra gibi bir olay yasiyoruz. Tekrar dilekçe verecegim. Bu sefer verdigim dilekçenin de fotografini çekecegim. Kaldirmazlarsa mahkemeye verecegim. Bu sefer daha uzun sürecek. Tuglasini örecegim. Sapi da dökecegim. Kablo içeride kalacak. Simdi ben bu kabloyu kesip atamiyorum. Kesip atsam geçen sene sordugumda bir araba parasi cezasi var denmisti. Kabloyu da kesemiyorum. Kesme sansim da yok" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA