Karaman YHT Garinda Bayram Yogunlugu Yasaniyor

Kurban Bayrami’na sayili günler kalirken, Karaman’da Yüksek Hizli Tren de (YHT) yogunluk yasaniyor. Bayram ziyaretleri için memleketlerine Yüksek Hizli Tren ile seyahat etmek isteyen vatandaslar, haftalar önce biletlerini alarak yerlerini ayirtti. Yolcu Hizmetleri Müdürlügü, günde ortalama bin yolcunun Yüksek Hizli Tren ile seyahat ettigini ve bayram nedeniyle de seferlerde ciddi yogunlugun yasandigini ifade ettiler.

Karaman YHT Garinda Bayram Yogunlugu Yasaniyor
Buradan Azerbaycan’a gidecegim

Istanbul’dan uçakla ülkesi Azerbaycan’a gitmek için Karaman’dan yüksek hizli tren ile önce Istanbul’a seyahat edecegini belirten Feyid Mammadov, “Karaman’da ögrenciyim ve bayram için uçakla Istanbul’dan ülkem Azerbaycan’a gidecegim. Bu yüzden Karaman’dan Istanbul’a gitmek için yüksek hizli treni tercih ettim ve ailemi görmek istiyorum” diye konustu.

Hizli treni gençlere indirim yaptiklari için tercih ettigini belirten Elif Dinçer de, “Gençlere indirim yaptiklari için yüksek hizli treni tercih ediyorum. Bayram ziyareti için yüksek hizli trenle Edirne’ye gidiyorum. Herkese hayirli bayramlar diliyorum” dedi.

Bileti 15 gün önce aldik

Yüksek hizli trene ilk defa binecegini ifade eden Zülfiye Uras, “65 yas üstüne indirim uyguladiklari için çok mutlu oldum. Bileti 15 gün önce aldigimiz için bilet bulabildik su an bayram yaklastigi için yogunluk var” dedi.

Yogunluk tahmin edilenden de fazla

Bayram öncesinde yüksek hizli trenlerde ciddi yogunluk yasandigini dile getiren Serhat Kilinç, “Bayram öncesi yogunluk tahmin edilenden de fazla. Böyle olacagini tahmin ettigimiz için çogu kisi bir iki hafta önce biletlerini aldi ”dedi.

Buradan Ankara’ya oradan da memleketim Karabük’e otobüsle gidecegim diyen Kilinç, “Devletimizin böyle bir imkan sunmasi bizim için çok büyük bir nimet, çünkü hem otobüs biletine göre daha ucuz hem de daha kisa sürede daha rahat bir hizmet kalitesi var. Biletleri internet üzerinden alabilmek büyük bir ayricalik o yüzden degerini biliyoruz” diye konustu.

Yakin zamanda bilet arayip bulamadigini söyleyen Sadik Temel ise “Yapacak bir sey yok vatandaslarin biletlerini önceden almalari lazimdi. Ben biletimi önceden aldim simdi de Istanbul’a evime gidiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA