Ahlat'ta Bayram Öncesi 15 Engelliye Akülü Araç Hediye Edildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ihtiyaç sahibi 15 engelliye Kurban Bayrami öncesi akülü araç hediye edildi.

Ahlat'ta Bayram Öncesi 15 Engelliye Akülü Araç Hediye Edildi
Ahlatli Avukat Muaz Ergezen araciligiyla Hollanda Sivaslilar Platformu tarafindan finanse edilen, Ahlat Kaymakamligi ve Ahlat Engelliler ile El Ele Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi isbirligiyle temin edilen akülü araçlar, ilçede bulunan ihtiyaç sahibi engellilere düzenlenen programla dagitildi. Ahlat Özel Idaresi Santiye Sefligi önünde düzenlenen akülü araç teslim programina katilan Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, burada engellilerle sohbet ederek sorun ve önerilerini dinledi.

Daha sonra kisa bir konusma yapan Kaymakam Bingöl, “Bu araçlar sizlerin hayatini kolaylastirmak için getirildi.

Bu araçlarin getirilmesinde emegi geçen, katkisi bulunan herkese çok tesekkür ediyoruz. Insallah sizlerin de oldukça isinize yarar. Kiymetli hemserimiz Muaz Ergezen akülü araçlarin buraya getirilmesinde ön ayak oldular. Çok ciddi emek ve gayret sarf ettiler. Ona da ayrica tesekkür ediyorum. Kapimiz sizlere her zaman açik. Istediginiz zaman ulasabilirsiniz. Bir hatamiz, kusurumuzda olmussa affoluna. Hakkinizi helal edin. Sosyal devlet ilkesi geregi elimizden geldigince sizlerin ihtiyaçlarini yerine getirmeye çalisacagiz. Cumhurbaskanimizin ve hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini net bir sekilde biliyorsunuz. Anayasanin amir hükmü geregince sizlere tüm kamu hizmeti sunan memurlar olarak yardim etmekle mükellefiz. Insallah bunu da elimizden geldigince yapmaya çalisiyoruz. Güzel günlerde kazasiz, belasiz, huzur ve mutlulukla bu araçlari kullanmayi Allah nasip etsin” dedi.

Akülü araç verilen engelli bireylerden Zeki Dogan da, “Alakir köyündenim. Benim kalçamda, dizlerimde ve ayaklarimda sorun var hiç yürüyemiyorum. Bize engelli araci verdiler. Sag olsunlar, Allah devletimizden razi olsun. Allah devletimizi var etsin” diye konustu.

Araç teslim programina Bitlis Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Vefa Akdogan, kurum amirleri, engelli bireyler ile aileleri katildi.

Kaynak: İHA