Pursaklar Kurban Bayrami'na Hazir

Pursaklilarin kurban kesme ibadetlerini yapabilmeleri için çalismalarini sürdüren Pursaklar Belediyesi, Gümüsoluk Kurban Satis ve Kesim Alani’nda bayram hazirliklarini tamamladi.

Pursaklar Kurban Bayrami'na Hazir
Pursaklar Belediyesi, Gümüsoluk Kurban Pazar Alani, vatandaslarin ve saticilarin huzurlu bir sekilde kurbanlik alisverislerini ve kesim islemlerini yapabilmeleri için tüm hazirliklarini tamamladi.

“Ilçemizde kurban kesim islemlerinin saglikli olarak gerçeklestirilmesi için tüm hazirliklarimizi tamamladik”

Vatandaslarin rahatça kurban kesim islemlerini yapabilmeleri için Kurban Kesim ve Satis Alani’ndaki tüm hazirliklarin tamamlandigini belirten Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, “Ilçemizde kurban kesim islemlerinin saglikli olarak gerçeklestirilmesi için tüm hazirliklarimizi tamamladik. Kurban Bayrami’nda en iyi sekilde hizmet verecek olan Gümüsoluk Pazar Alani’nda hem saticilarimiz hem de kurban alacak ve kesecek olan vatandaslarimiz kurban ibadetlerini güvenli bir sekilde yerine getirebilecek. Insallah bu sene de diger senelerde oldugu gibi hemsehrilerimize en iyi hizmeti vererek yüzleri güldürmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Internetin her alanda getirdigi kolayligi, Kurban Bayrami’nda da kurban kesme konusunda vatandaslarin hizmetine sunan Pursaklar Belediyesi, 2020 yilindan bu yana her sene https://seyret.pursaklar.bel.tr internet sitesi üzerinden, kurban kesimini canli yayinla Pursaklar halkinin hizmetine sunuyor.

Vatandaslar her yil yetkililere kurbanlarini Pursaklar Belediyesi’ne teslim ederek, kesim sirasinin gelmesini bekleyen vatandaslarin yani sira, is durumu ya da yaslilik, hastalik vb. farkli nedenlerden dolayi kurbaninin basinda olamayan vatandaslara telefondan veya bilgisayardan istedigi her yerde kurban kesimini takip etme imkani sunuyor.

Kurban Kesim Alani Canli Yayin ile izleme adresi https://seyret.pursaklar.bel.tr/ baglantisinin yani sira Türkiye’de ilk ve tek olan Yapay Zekali Çagri Merkezi (TEDI) araciligi ile Whatsapp üzerinden yazilacak anahtar kelime ile birlikte vatandaslar; kurban kesim canli yayini, Kurban Satis ve Kesim Alani adresi ve iletisim bilgileri, kurban pazari ile ilgili son bilgilerin yer aldigi haberler ve konum bilgisi linklerine aninda ulasilabiliyor.

El degmeden gerçeklesen ve son teknoloji makinelerin kullanildigi Gümüsoluk Kurban Satis ve Kesim Alani’nda, kesimin daha kolay ve hijyenik bir sekilde kisa bir süre içerisinde tamamlanarak kurbanliklar vatandaslara teslim edilecek.
Kaynak: İHA