OSKEM, 22 Plajda 100 Personel Ile Hizmet Verecek

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’na bagli Ordu Su Kazalarini Engelleme Merkezi (OSKEM) sezonu açti. OSKEM ekipleri, yaz sezonu boyunca 22 plajda, 100 personel 5 jet ski ve 3 zodyak bot ve 1 adet ATV ile sahillerin güvenligini saglayacak.

OSKEM, 22 Plajda 100 Personel Ile Hizmet Verecek
Ordu Büyüksehir Belediyesi, yaz aylarinin gelmesi ile birlikte denize girmek isteyen vatandaslarin güvenli ve sorunsuz bir sezon geçirmeleri için çalismalarina devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli OSKEM Altinordu, Persembe, Gülyali, Fatsa ve Ünye ilçelerinde belirlenen plajlarda gerekli hazirliklarini tamamlayarak, 22 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek faaliyetlerine basladi.



Kadinlar plajinda güvenligi ilçe belediyeleri saglayacak

2024 yili yaz sezonunda ilave plajlarla cankurtaran sayisini da artiran Itfaiye Dairesi Baskanligi, vatandaslarin deniz aktivitelerini güvenli bir sekilde gerçeklestirebilmeleri için 22 plajda 100 personel, 5 jet ski ve 3 zodyak bot ve 1 adet ATV ile hizmet verecek. Kadinlar plajinin bulundugu noktalarda ise güvenligi ilçe belediyeleri saglayacak.

10 Haziran - 22 Eylül tarihleri arasinda haftanin her günü saat 10.30 ile 19.00 arasinda hizmet verecek olan OSKEM ekipleri, sahillerde tedbirleri üst düzeyde tutacak. Büyüksehir Belediyesi tüm plajlara yerlestirilecek uyari ve bilgilendirme tabelalari, can simitleri ve gözetleme kulelerinin yani sira siki egitimlerden geçen, alaninda uzman cankurtaranlarla sorunsuz bir sezon geçirmeyi hedefliyor. Büyüksehir Belediyesi geçen yillarda baslattigi uygulamayi bu yil da sürdürüyor. Denize girmenin tehlikeli oldugu alanlara QR kodlu yönlendirme tabelalari yerlestiren ekipler, vatandaslarin güvenli plajlara yönlendirilmesini de gerçeklestirecek.

“Cankurtaran hizmeti verilen plajlarda denize girin”

Ordu Büyüksehir Belediyesi Müdahale ve Arama Kurtarma Sube Müdürü Ali Günes, vatandaslari, eglencesine gölge düsmemesi adina cankurtaran hizmeti verilen plajlarda denize girmeleri konusunda uyardi. Günes, “Sezonun açilmasiyla birlikte vatandaslarimiz denize akin ediyorlar. Bizler de güvenli sekilde denize girmeleri için mücadele ediyoruz. Vatandaslarimizi 22 adet plajimiz disinda denize girmemeleri, cankurtaran hizmeti verilen alanlarda denize girmeleri konusunda uyariyoruz. Bu alanlar disinda denize girmemelerini hayatlarini tehlikeye atmamalarini rica ediyoruz. Vatandaslarimiza keyifli bir deniz sezonu diliyoruz” diye konustu.



22 plajda güvenligi saglayacaklar

Öte yandan ekipler, 3 ay boyunca Altinordu ilçesinde mavi bayrakli Cumhuriyet Plaji, Akyazi 2 Halk Plaji, Akyazi 1 Halk Plaji, mavi bayrakli Kumbasi 1 Plaji, Kirazlimani Halk Plaji, Kumbasi 2 Halk Plaji, Persembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plaji, Çaka Beyaz Kum Plaji, Aktaslar Halk Plaji, Efirli Halk Plaji, Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlik Halk Plaji, Demas Halk Plaji, Ünye ilçesinde Kirkevler Halk Plaji, Çinarsuyu Halk Plaji, Fevzi Çakmak Halk Plaji, Nuriye Mahallesi Halk Plaji, Eski Kizilcakese Halk Plaji, Gülyali ilçesinde Tepealti 1 Halk Plaji, Tepealti 2 Halk Plaji, Turnasuyu Kordon Halk Plaji, Çikolata Park Halk Plajinda vatandaslarin can güvenligini saglayacak.
Kaynak: İHA