Eglence Amaçli Ates Edilmesini Engellemek Amaciyla Bilgilendirme Yapildi

Eskisehir’de polis ekiplerince yapilan çalismada, dügün, nisan, sünnet, asker eglencesi gibi etkinliklerde havaya ates açilmasinin olusturabilecegi zararlar hakkinda vatandas bilgilendirildi.

Eglence Amaçli Ates Edilmesini Engellemek Amaciyla Bilgilendirme Yapildi
Edinilen bilgilere göre, Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekiplerince, polis ile halk arasindaki iliskilerin güçlendirilerek, daha güvenli yasam alanlarinin olusturulmasi, suç islenmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin saglanmasi amaciyla çalisma gerçeklestirildi.

Yapilan çalismalarda, dügün, nisan, sünnet, asker eglencesi gibi etkinliklerde havaya ates edilerek olusabilecek yaralanma ve ölüm olaylarinin engellenmesi amaciyla 11 ve 12 Haziran tarihlerinde Muttalip, Emirler, Koyunlar, Orta, Fevziçakmak, Gazipasa, Sarhöyük ve Gündogdu mahallelerinde bilgilendirme yapildi. Mahallelerde bulunan umuma açik yerlerde, ruhsatli veya ruhsatsiz silah ile hava ates edilmesi durumunda olusabilecek durumlar, cezalari ve yaptirimlari hakkinda bilgi verildi.

Çalismalar çerçevesinde, 247 vatandas bilgilendirilirken, ‘Mutluluga kursun sikma, gelecegini karartma’ ve ‘En mutlu gününüz en aci gününüz olmasin’ sloganlari bulunan 96 adet afis asildi.
Kaynak: İHA