Hasta Esine Ve 105 Yasindaki Annesine Gözü Gibi Bakiyor

Rize’de yasayan 65 yasindaki Fatma Turan, hasta esine ve 105 yasindaki annesine gözü gibi bakiyor.

Hasta Esine Ve 105 Yasindaki Annesine Gözü Gibi Bakiyor
Rize’de yasayan 65 yasindaki Fatma Turan, 4 yil önce hastalanan esi Niyazi Turan ve 105 yasindaki annesi Firdevs Ceylan ile bir evde yasiyor. Fatma Turan, hasta esi ve annesinin bütün bakimlarini kendi basina gerçeklestiriyor. Turan, sabah uyanmasi ile birlikte gece uyuyana kadar esi ve annesinin ihtiyaçlarini gidererek bütün gününü geçiriyor. Evden disariya çok az çikma firsati bulabilen Turan, gününün neredeyse tamamini esine ve annesine ayiriyor. Esi ve annesine gözü gibi bakan Fatma Turan, gününün nasil geçtigini anlamadigini belirtti.

Bütün gününün annesine ve esine bakarak geçirdigini ifade eden Fatma Turan, “Esim hasta oldu. Annemde geldi benim yanima ona bakiyorum. Günüm onlarla birlikte geçiyor. 4 yildir esim burada böyle yatiyor. 4 senedir hizmetini ben yapiyorum. Esim sadece yemegini yiyor. Bütün ihtiyaçlarina ben yardim ediyorum. Anneme de ayni sekilde bakiyorum. Götürüyorum yikiyorum. Kahvaltilarini ettiriyorum. Esimin ilaçlarini veriyorum. Her seylerine ben bakiyorum. Zor olsa bile esim o ilaçlardan anlamaz. Hangisini içecegini bilemez. Onlari hep ben ayarliyorum. Günüm onlarla geçiyor. Sikilsam da evde durmak zorundayim. Bir yere çikamam. Bunlari biraksam annem balkona çikar bir sey olur. Esim uyursa anneme bir sey olur. Sabah esimin ilaçlarini veriyorum. Ben ilaçlarimi içerim. Onun ilaçlarini içiririm. Kahvalti yapariz. Esimin ilaçlarini veririm. Annemin ilaçlarini veririm. Ev islerini yaparim. Günüm bir sekilde geçiyor. Nereden gün doguyor nereden batiyor anlamiyorsun. Bazen gün sana yetmiyor. Çocuk gibi bunlar bakim istiyor. Her seyleriyle senin ilgilenmen gerekiyor. Islak mendille esimi silerim. Annemi silerim. Hep siler, temizlerim. Bunlar oturur ben toparlarim. Annem 105 yasinda ona da hizmet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Esinin kendisiyle ilgili her seyle ilgilendigini belirten Niyazi Turan, “Hayatim çalismakla geçti. Simdi de birtakim sikintilarim var. Idrar yollarimda sikinti var. Gözümde sikinti var ve gezemiyorum. Günüm evde geçiyor. Esim bana yemegimi veriyor. Üstümü basimi yikiyor. Bütün her seyimle ilgileniyor. Allah binlerce razi olsun” dedi.

105 yasindaki Firdevs Ceylan ise, “Kizim bana bakiyor. Annesini iyi bakmaz olur mu. Yediriyor içiriyor beni. Her seyimi yapiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA