Artvin'de Kamp Yapan Gençlerin Boz Ayilarla Mücadelesi

Artvin’de kamp kuran doga tutkunu gençler beklenmedik bir olayla karsilasti. Çadir kuran 6 arkadas ses duyunca disari çiktiklarinda 3 boz ayi ile karsilasti. El fenerlerinin isigiyla birlikte, ses çikartan gençler ayilari korkutarak kaçirmayi basardi.

Artvin'de Kamp Yapan Gençlerin Boz Ayilarla Mücadelesi
Savsat ilçesi Sahara milli parki mesire alaninda çadir kuran gençler gece yarisi boz ayilarinin sesleriyle uyandi. Ayilarin gürültüsüyle uyanan gençler, el fenerleriyle ayilari korkutmayi basardi. Cesur davranislari sayesinde ayilarin çadirlara ve kendilerine zarar vermesini engelleyen gençler yasadiklari o anlari cep telefonu kamerasiyla kayit altina aldi.

Ardahan’dan 6 arkadas kamp yapmak için Savsat’a geldiklerini belirten doga ve yaban hayati fotografçisi Mustafa Necati Sütçü, yaban hayatina karsi aliskin oldugunu fakat kamp yaptigi arkadas grubunun ilk defa böyle bir olayla karsilastigini ifade ederek unutulmaz bir gece yasadiklarini söyledi.

Sütçü, “Sahara festival alaninin oldugu bölgeye ana yol kenarina çadirlarimizi kurduk. Araçlarimiz da hemen çadirlarimizin yanina park ettik. Günün yorgunlugunu atmak için çadirimizda yatmistik. Gece saat 01.00 gibi gürültüye uyandik. Hemen el fenerlerimizi alip disari çiktik. Çadirimizin 30 metre ötesinde çöp konteynerlerinin devrildigi ve bize bakan gözlerin oldugunu fark ettik. Bölgeyi biraz daha aydinlatinca 3 yetiskin boz ayinin bize dogru baktigini gördük. Biz hem el feneri ile hem bagirarak ayilarin korkup kaçmasini sagladik. Gece birkaç defa daha ayilarin geldigini fark ettik” dedi.

Bölgede ayi popülasyonunun yogunluk gösterdigini ifade eden Sütçü, dogaya çikarak kamp kuracak vatandaslari yaban hayvanlarina karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA