Gazze'deki Soykirima Artvinli Akademisyenden Dramatik Tepki

Artvin’de Gazze’de yasanan soykirima dikkat çekmek ve empati olusturmak amaciyla Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Kemal Saglam, temsili kundakta bebegi atese vererek dramatik bir gösteriye imza atti.

Gazze'deki Soykirima Artvinli Akademisyenden Dramatik Tepki
Dr. Kemal Saglam, Gazze’deki saldirilarda feci sekilde hayatini kaybeden bir bebegin babasi rolünü canlandirarak yasanan trajedinin acisini ve çaresizligini gözler önüne serdi. Gösteri sirasinda kundakta bir bebegi temsili olarak atese veren Saglam, feryatlariyla katliamin dehsetini hissettirdi.

Israil ordusunun Refah kampina düzenledigi bombali saldirilar sonucunda birçok masum sivil hayatini kaybetti. Uluslararasi Adalet Divani’nin saldirilari durdurma kararina ragmen devam eden bu saldirilar, dünya genelinde büyük tepkilere neden oldu. Saglam’in gerçeklestirdigi bu duygusal gösteri, Filistin halkinin yasadigi zulmü bir kez daha gündeme tasidi.

Gösterinin ardindan açiklama yapan Dr. Kemal Saglam, "Bugün burada performans gösterimde Refah’ta bombalanarak paramparça olup yanan bebeklerin izdirabini, acisini anlatmaya çalistim. Çünkü Israil askerleri korkunç katliamlarina halen devam etmekte. Küçücük bebeklerin üzerine tonlarca agirlikli bombalar atmakta. Israil askerlerin Gazze’deki evlerini bombaladigi siviller refahta çadirlar kurup orda açlik, sefalet içerisinde yasam mücadelesi vermekte ancak ne yazik ki yine Israil askerleri çadirlari korkunç sekilde bombalayarak tonlarca agirliginda ki bombalari bebekler üzerine birakip bebeklerin ölmesine, kadinlarin ölmesine sebep oluyorlar. Bu durumda dünyanin tüm güzelliklerini yok edip dünyayi yasanilmaz bir hale dönüsmekte. Artik insanlik buna ’Dur’ demeli. Israil’in karsisina çikip savasmali. Ben oraya gitmek istiyorum. Orada masum Gazzeli bebeklerle birlikte Israil’e karsi savasip sehit olmak istiyorum. Burada odunu kundak parçasina sarip Refah’ta bulunan kafasi kopmus bebegi kucagina alan babanin rolünü üstlenmek istedim. Burada ki o aciyi hissedemeyen insanliga bunu göstermek empati kurabilmesini saglamayi amaç edindim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA