Tatvan Esnafi Dolandiricilik Konusunda Bilgilendirildi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis ekipleri, esnafi tek tek gezerek dolandiricilik hakkinda bilgilendirmede bulundu.

Tatvan Esnafi Dolandiricilik Konusunda Bilgilendirildi
Bitlis Emniyet Müdürlügü bünyesindeki Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, ilçede bulunan esnafi tek tek ziyaret ederek dolandiricilik hakkinda bilgilendirmede bulundu. Mobil bankacilik üzerinden yapilan islemlerdeki dolandiricilik faaliyetleri ve telefona gelen linklere basilmamasi hakkinda bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, esnafa dolandiriciligin türleri ve dikkat edilmesi gerekenler hakkinda bilgiler vererek brosürler dagitti.

Verilen brosürleri dükkânin camina asacaklarini söyleyen isletme sahibi Mesut Sönmez, “Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügünden polis arkadaslar dolandiricilikla ilgili brosürler getirdiler. Malum piyasada bayagi dolandiricilik ile ilgili sikintilar yasiyoruz. Bu konuda sagolsunlar polis arkadaslar bizleri de bilgilendirdiler. Bize verilen bu brosürleri dükkânimiza asip vatandaslarimizi bilgilendirecegiz” dedi.

Dolandiricilik hakkinda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarini söyleyen Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak halkimizi dolandiricilik ile ilgili bilgilendirip gerekli çalismalari yaptik. Bu konuda esnafi bilinçlendirip brosür dagitimini sagladik. Mobil bankacilik kullanirken uyulmasi gereken kurallari hatirlatip, gelen her onay koduna itibar etmemeleri konusunda uyardik” dedi.

Kaynak: İHA