Mili Taekwondoculardan 6 Madalya

Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Sampiyonasi’nin ilk gününde milli sporcular, 1 altin, 4 gümüs ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya kazandi. 19 yasindaki sporcu Furkan Ubeyde Çamoglu, Avrupa sampiyonu oldu.

Mili Taekwondoculardan 6 Madalya
Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen sampiyonanin ilk gününde Türkiye’yi taekwondo ve para taekwododa 4’er olmak üzere 8 sporcu temsil etti. Taekwondocular, 1 altin, 3 gümüs madalya kazanirken, para taekwondocular günü 1 gümüs ve 1 bronz madalya ile tamamladi.

-Furkan Ubeyde Çamoglu’ndan altin madalya

Milli taekwondoculardan erkekler 54 kiloda Furkan Ubeyde Çamoglu altin, 63 kiloda Hakan Reçber, kadinlar 49 kiloda Merve Dinçel Kavurat ve 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar gümüs madalya kazandi.

Furkan Ubeyde Çamoglu, erkekler 54 kilo ilk turda Fransa’dan Amine Boukarnia’yi, ikinci turda Sirbistan’dan Relja Ivkovic’i, çeyrek finalde Israil’den Tom Paschovsky’i, yari finalde Hirvatistan’dan Josip Teskera’yi maglup ederek finale yükseldi. 19 yasindaki sporcu finalde Yunanistan’dan Konstantinos Dimitropoulos’u yenerek Avrupa sampiyonu oldu.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Ingiltere’den Jamie McIntosh’u, çeyrek finalde Italya’dan Daniel Lo Pinto’yu, yari finalde ise Danimarka’dan Tobias Hyttel’i maglup ederek adini finale yazdirdi. Avrupa ve dünya sampiyonu sporcu finalde Macaristan’dan Omar Gergely Salim’a sakatlik yasadigi maçta maglup olarak gümüs madalyanin sahibi oldu.

Kadinlar 49 kiloda tatamiye çikan Merve Dinçel Kavurat, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Ingiltere’de Jodie McKew’i, çeyrek finalde Danimarka’dan Jade Theresa Castillo’yu, yari finalde Hirvatistan’dan Bruna Duvancic’i yenerek finale yükseldi. Avrupa ve dünya sampiyonu sporcu finalde Ispanya’dan Adriana Cerezo Iglesias’a maglup olarak sampiyonayi gümüs madalya ile tamamladi.

Kadinlar 73 kiloda Sude Yaren Uzunçavdar, ilk turda Portekiz’den Joana Costa Cardoso’yu, çeyrek finalde Çekya’dan Iveta Jirankova’yi, yari finalde ise Almanya’dan Yanna Scheneider’i maglup ederek finale yükselmeyi basardi. 19 yasindaki sporcu finalde dünya 1 numarasi Fransa’dan Althea Laurin’e 2-1 yenilerek gümüs madalyanin sahibi oldu.

Para taekwondo

Erkekler K44 58 kiloda Türkiye’yi eden Ali Can Özcan, çeyrek finalde Ispanya’dan Rachid El’i, yari finalde bireysel sporcu Askhat Akmatov’u geçerek finale yükseldi. Finalde Israil’den Asaf Yasur’a maglup olan sporcu sampiyonayi gümüs madalya ile tamamladi.

Kadinlar K44 47 kiloda tatamiye çikan Nurcihan Ekinci, çeyrek finalde bir diger sporcu Büsra Emire’yi yenerken, yari finalde bireysel sporcu Dzhetsun-Sholbana Kara-Ool’a yenilerek bronz madalyanin sahibi oldu.

Sampiyonanin ikinci gününde 4 taekwondo ve 4 para taekwondocu madalya mücadelesi verecek.
Kaynak: İHA