Inci Kefali Yogun Denetimlerle Korunuyor

Van Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, tatli sulara göç etmeye baslayan inci kefalini kaçak avcilara karsi korumak için yogun mesai harciyor.

Inci Kefali Yogun Denetimlerle Korunuyor
Dünyada sadece Van Gölü’nde yasayan ve üreme döneminde suyun akisinin tersine yüzerek, tatli sulara göç eden inci kefalinin engel tanimayan "muhtesem yolculugu" havalarin isinmasiyla birlikte basladi.

Van’da 20 bin insanin ekmek kapisi olan ve izleyene görsel sölen sunan inci kefalinin korunmasi için Tarim ve Orman Il Müdürlügü basta olmak üzere, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabita ekipleri 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Bu çerçevede Tarim ve Orman Il Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Muhammet Demir öncülügündeki ekipler de Van Gölü’ne dökülen akarsularda geceli gündüzlü nöbet tutmaya basladi.

Ekipler, kaçak avciligi önlemek amaciyla bir taraftan nöbet tutarken, diger taraftan da göç sürecinde herhangi bir olumsuzlugun yasanmamasi amaciyla çalismalar yürütüyor. Ekipler, özellikle kaçak avcilarin ag attigi mansap alaninda nöbetlerini sikilastirdi.

Bu yil yagislarin fazla olmasiyla debisi artan akarsularda yogun bir göç beklenirken, göç sonucunda yüksek verim elde edilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA