Baskan Sengel Açiklamasi 'Çok Sansliyiz, Birbirimizden Feyz Alacagiz'

Izmir’in 8 kadin belediye baskaninin katildigi söyleside konusan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Belediyelerde mührü kadinlarin ele almasi, kadin bakis açisiyla hareket edilmesi çok degerli. Bence çok sansliyiz. Hepimiz birbirimizden feyz alacagiz. Birbirimize destek olarak da bütün her seyi hepimiz için düsünecegiz. Izmir bir kadin kentidir. Türkiye’de ilk kadin eyleminin oldugu yer Konak Meydani’dir” dedi.

Baskan Sengel Açiklamasi 'Çok Sansliyiz, Birbirimizden Feyz Alacagiz'
Izmir’in kadin belediye baskanlarinin bulundugu söylesiye katilan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Cemil Tugay, Izmir’in kadin belediye baskanlari ile yola birlikte çiktiklarini belirterek; “Izmir’in kadin belediye baskanlari bu dönem Türkiye için örnek isler yapacaklar. Önümüzdeki dönemde çok daha aktif bir sekilde kadinlarin siyasette temsilini saglayacaklar” ifadelerini kullandi.

Baskan Sengel: “Yardimdan dayanismaya, ranttan halka”

Söyleside konusan Izmir’in kadin belediye baskanlarindan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin geride kalan bes yilda birçok krizle basarili bir sekilde mücadele etmesinin 2024’teki tablonun mimari olduguna dikkat çekerek; “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yardim etmekten ziyade dayanismayi esas alan, ranttan ziyade halkin yaninda durmayi esas alan bir anlayisla hareket etmeye devam edecekler. Her seyden öte her seye ragmen dayanikli kentler nasil olur 2019’dan itibaren göstermeye çalistik. Bu konuda rüstümüzü ispatladik. 2028’de de iktidarda bunu gösterecegiz” dedi.



Mutlu: “Adaylarimiz dogru seçildi”

Konak Belediye Baskani Nilüfer Çinarli Mutlu, Izmir’de aday gösterilen kadin belediye baskanlarinin kadin olmalarinin yani sira toplumda karsiligi olan adaylar oldugunu belirterek; “Biz Izmir’de 8 kadin belediye baskani olarak seçildik. Ben seçilecegimizi biliyordum. Çünkü adaylarimiz çok dogru belirlendi” diye konustu.



Kinay: “Erkek egemen siyasete dogru cevabi verdik”

Karabaglar Belediye Baskani Helil Kinay, Karabaglar’da kadin belediye baskani seçilmez algisini kirdiklarini belirterek; “Karabaglar’da sadece kadinlarla degil esitligi, aydinligi savunan erkeklerle hep birlikte erkek egemen siyasete karsi dogru cevabi vermis olduk” vurgusunu yapti.

Ünsal: “Önümüzdeki süreç büyük bir firsat”

Karsiyaka Belediye Baskani Yildiz Ünsal, söyleside yaptigi konusmada, sadece kadin belediye baskanlarinin degil CHP’li tüm belediye baskanlarinin çok büyük bir sorumluluk yüklendigini belirterek; “Türkiye’de birçok seyin degistigini anlatabilmemiz için önümüzdeki süreç büyük bir firsattir” sözlerine yer verdi.

Fiçi: “Kadin adaylar için örnek olacagiz”

Foça Belediye Baskani Saniye Bora Fiçi, Foça’nin ilk kadin belediye baskani olmanin mutlulugunu yasadigini belirttigi söyleside; “Sekiz kadin belediye baskaninin önümüzdeki 5 yillik süreçte yapacagi isler belki de bugüne kadar cesaret edememis olan kadin aday adaylari için örnek teskil edecek. Bizim misyonumuz bu. Bir kente, bir kasabaya, bir büyüksehire kadin eli degdiginde nelerin olacagini gösterme zamani” diye belirtti.



Erdogan: “Kadin belediye baskanlarinin sayisi artacak”

Söyleside konusan Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, kadin belediye baskanlarinin farkli bir bakis açisina sahip oldugunu belirterek; “Biz hepimiz liyakat sahibi, hayata karsi belli bir durusu olan kadinlariz. Umarim Izmir’de ve Türkiye’de önümüzdeki dönem kadin belediye baskanlarinin ayisi artacaktir” ifadelerini kullandi.

Bodur: “Kadinlardan çok destek gördüm”

Kinik Belediye Baskani Sema Bodur, Kinik’ta kadin belediye baskani seçilmesiyle bir alginin kirildigini belirterek; “Kinik’ta bir kadin belediye baskani seçilmesinin zor oldugu söyleniyordu. Ama ben Kinik’ta en çok kadinlardan destek gördüm” sözlerine yer verdi.

Denizli: “Biz basarirsak kadinlarin önü açilacak”

Çesme Belediye Baskani Lal Denizli ise kadin ve genç adaylarin önyargilarla karsilasabildigine deginerek; “Biz sadece kadin oldugumuz için degil hem parti liyakatine hem egitim liyakatine sahip oldugumuz hem de her birimiz is alanlarimizda ortaya koyduklarimiz sayesinde bu koltuklarda oturuyoruz. Biz basarirsak kadinlarin ve gençlerin önü daha çok açilacak” vurgusunu yapti.
Kaynak: İHA