Alanya'ya Sezonun Ilk Yolcu Gemisi Demir Atti

Güney Kibris Rum Kesimi’nin Limasol Limani’ndan yola çikan Marella Discovery isimli ve Bahama bayrakli yolcu gemisi, bin 730 yolcu ve 765 personeli ile sabah saatlerinde Alanya Limani’na demir atti. 265 metre boyundaki yolcu gemisi iskeleye yanastiktan sonra karaya ayak basan turistler giris kontrollerin ardindan yolcu salonundan çikis yapti.

Alanya'ya Sezonun Ilk Yolcu Gemisi Demir Atti
Turistler, ilçenin tarihi ve önemli yerlerini gezdikten sonra aksam saatlerinde ise Alanya’dan ayrilarak Rhodos Limani’na hareket edecek.

"Türkler çok misafirperver"

Gemide bulunan yolculardan Ingiliz vatandasi Kim Tailforth basin mensuplarina yaptigi açiklamalarda, "Türk insanlari çok misafirperver. Sürekli gülüyorlar. Bu beni çok sevindiriyor. Buraya gelmemde önemli bir etken oldu" dedi.



"Alanya çok etkileyici bir yer"

Bir baska Ingiliz yolcu Trevor Moss (69) ise Alanya’ya yolculuklarinin çok iyi geçtiginden bahsederek, "Marmaris’ten Kibris’a ve sonra Alanya’ya geldik. Alanya çok etkileyici bir yer, çok güzel görünüyor. Bence Ingilizler buraya gelmeli. Daha önce birçok kez Istanbul ve Antalya’ya geldim birkaç hafta önce. Burada insanlar arkadasça davraniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA