Fen Oyunlari Yarismasi'nda Özel Basak Koleji Birinci Oldu

Aydin’in Efeler ilçesindeki resmi ve özel ortaokullarda ögrenim gören 8. sinif ögrencilerine yönelik gerçeklestirilen Fen Oyunlari Yarismasi’nda, Özel Basak Koleji birinci oldu.

Fen Oyunlari Yarismasi'nda Özel Basak Koleji Birinci Oldu


Aydin’in Efeler ilçesinde bu yil ikincisi gerçeklestirilen Fen Oyunlari Yarismasi ile ortaokul ögrencileri, hem takim çalismasini, hem de bilimsel düsünmeyi ögrendi. Ortaokul ögrencileri, oyun seklinde gerçeklestirilen yarismalarla eglenerek gelisim gösterirken, yarismaya Özel Basak Koleji damga vurdu. Yarismaya ögretmenleri Gamze Çetinoglu baskanligi katilan Özel Basak Koleji 8. Sinif ögrencileri Derin Gökçeni Sila Sivri, Duru Kandemir, basarili bir sonuç elde ederek, Fen Oyunlari Yarismasi’nda birinci oldu.

Konu ile ilgili Özel Basak Koleji’nden yapilan açiklamada “Bu basariya adimizi yazdiran ögrencilerimiz Derin Gökçen, Sila Sivri, Duru Kandemir ve Zümre Baskanimiz Gamze Çetinoglu nezdinde fen bilimleri zümremize tesekkür ediyor ve kendilerini kutluyoruz” ifadeleri yer aldi.

Düzenlenen ödül törenine katilan Kampüs Müdürü Uzman Psikolojik Danisman Süleyman Çokay ise “Okulumuzda fen bilgisi özel ögrenme stratejileri uygulamaktayiz. Ögrenme stratejilerini “Dikkat Stratejileri”, “Kisa Süreli Bellekte Depolamayi Artiran Stratejiler”, “Kodlamayi Artiran Stratejiler”, “Geri Getirmeyi (Hatirlamayi) Kolaylastiran Stratejiler” ve “Izleme Stratejileri” olmak üzere bes baslik altinda programimiza entegre ediyoruz. Bu çalismalarin sonucunda etkili ögrenme ürünleri ortaya çikmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA