Depremzede Ögrenciler Kendi Tasarladiklari Robotlarla Yaristilar

Osmaniye Il Milli Egitim Müdürlügünce "Kod 80" projesi çerçevesinde ögrencilerin tasarladigi robotlarin yer aldigi yarisma düzenlendi.

Depremzede Ögrenciler Kendi Tasarladiklari Robotlarla Yaristilar
Osmaniye’de ilk defa Samet Aybaba Spor Lisesi spor salonunda 7 farkli kategoride 135 takimin katildigi Kod 80 Robot Yarismasi’nda ögrenciler, dereceye girebilmek için kiyasiya yaristi. Il Milli Egitim Müdürlügü Tasarim Beceri Merkezi atölyelerinden 3D yazici ve robotik kodlama alaninda aldiklari desteklerle yarismaya katilan ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri kendi tasarladiklari robotlar dereceye girebilmek için yaristi.

Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek vermek amaciyla, Osmaniye’de ilk defa böyle bir organizasyon yaptiklarini söyleyen Il Milli Egitim Müdürlügü TÜBITAK Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Nail Dayanç, "Türkiye Cumhuriyetinin yapmis oldugu Milli Teknoloji Hamlesi’ne destek vermek amaciyla, aslinda Il Milli Egitim Müdürlügü olarak böyle bir projeyi gerçeklestirdik. Ilkokuldan liseye kadar ögrencilerimizin aslinda buna hazir olduklarini gördük. Çok degisik, çok farkli tasarimlar ve robotlar ortaya çikti. Ögrencilerimizin yaptigi robotlar burada birçok basarilar elde ediyor. Ögrencilerin o gözlerindeki isiltilar gerçekten çok farkli. Basarma duygusu dereceye girenlerden ziyade bizim gördügümüz su, burada çok ciddi bir tecrübe kazaniyorlar. Bu tecrübelerini gelecek yillarda gerek robot yarismalarinda, gerekse TÜBITAK’in çok çesitli projeleri var oralarda ve yarismalarda, Teknofest yarismasinda degerlendirecekler. Osmaniye’de bir baslangiç ama bunu geleneksel hale getirmeyi planliyoruz" diye konustu.

Yarismada üçüncülügü elde eden Melike Yesil ve Esra Isil Karakas, "Bu sene yarismada üçüncü olduk ama hedefimiz bir dahaki yarismalarda birinci veya ikinci olmak" dedi.

Pofuduk takimiyla yarismanin en küçük üyesi olan 8 yasindaki Ece Naz Kaya, "Kodlarin çogunu Ingilizce bilmedigim için annemden yardim aldim ama birlestirmenin çogunu ben yaptim. Eger bir daha bu yarisma olursa bir daha katilacagim çok güzel yarisma" diye konustu.

Robotlarinda birkaç eksigin oldugunu buna ragmen dereceye girdiklerini söyleyen Yusuf Berke Hozulu ise, "Bundan sonraki hedefim bir tarla projem var onunla Teknofest’te yarismak istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA