'Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay' Filmi Vizyona Girdi

Yapimciligini Erzurumlu yapimci Üsküdar filim yapim sahibi Bülent Durgun’un yaptigi Çekimleri Hatay’da Erzurum STK’larinin öncülügünde yapilan Konteyner kent Erzurum Mahallesinde yapilan ’Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay’ filmi vizyona girdi. Film 6 Subat Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremi konu aliyor.

'Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay' Filmi Vizyona Girdi
Bülent Durgun Filmin yapimciliginin yani sira senaryosunda Taner Sahinle birlikte yazdilar. Durgun filmin ana karakterlerinin biri olan Erzurumlu Ögretmen Baran karakterini de canlandirarak oyuncu kadrosunda da yer aldi.

6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen ve unutulmaz acilarin yasandigi depremi konu alan ‘Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay’ filmi tüm sinemalarda gösterime girdi. Kahramanmaras merkezli depremleri konu alan filmin çekimleri Hatay’da yapildi.

Filmin amaci, depremde yasanan acilari beyaz perdeye aktarmak ve Türkiye’nin deprem gerçegine vurgu yaparak yaklasmakta olan Istanbul depremine dikkat çekmek. Sultanbeyli’de galasi yapilan filme oyuncular, yapimci ve yönetmenin yansira ögrenciler katildi.

Galada konusan yapimci Bülent Durgun, 6 Subatta, 11 tane ilimiz güne aci ve hüzün ile basladi.

Hani derler ya ates düstügü yeri yakar diye, bu defa ates tüm Türkiye’yi ve dünyada yüregi güzel herkesi 11 ilimiz ile yakti. 6 Subat depremi ülkemizde Erzincan depreminden sonra en büyük deprem. Depremde yakinlarini kaybetmis bir yapimci olarak, yaptigim projelerde hep derde deginiyorum. Buda büyük bir dert. Deprem degil çürük binalar öldürür düsüncesi ile gelecek Istanbul depremine veya Marmara depremine duyarlilik olsun diye ‘Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay’ filmini yapma karari aldik. Türkiye’de deprem bölgesinde en büyük yikimi alan il Hatay’dir. Buna vurgu yapmak için de filmimizin ismini ‘Merkez Üssü Hatay’ diyerek vurguladik. Birçok vatandasimiz maalesef hayatlarini kaybetti. Amacimiz bu yaraya ses olalim, deprem unutulmasin hala enkazlar var. Vatandaslarimiz konteynirlarda yasiyor buna duyarlilik olmasi için yaptik. Insallah depreme karsi duyarlilik olur. Bilimin unutulmamasi için iyi olur. Bu bir sosyal sorumluluktur. Insallah faydali olur" dedi.

Oyuncu Suzan Aksoy, "Mustafa Kemal’in Hatay için söyledigi o muhtesem söz benim bu filme gözü kapali evet dememe neden oldu. Ben senaryoyu bile okumadan kabul ettim. Kaldi ki, bu benim için bir sosyal sorumluluk projesiydi. Senaryoyu kabul ettikten sonra okudum. Hiç politik bir sey yok. Politika üstü bir seydi. Tam o yörenin insanini kucaklayacak bir filimdi. O yüzden oynarken hiçbir sakinca görmedim. Ben oyuncuyum yasima uygun her rolü oynarim. Ama burada bir özellik vardi. Konu Hatay’di, Hatay hakikaten bizim vazgeçilmezimiz. Hayat bizim acilarimiz bir gün bizde Hatay gibi olabiliriz. Bu farkindaligi yogunlastiracagini düsündük. Oradaki çadirdaki anneler ile konustum; çocuklari kaybolmus, çocuklarini yitirmis, eslerini yitirmis, sakat kalmis onlarin hissettiklerini hissettik ve öyle oynadik. Ben ve arkadaslarim güzel bir ise imza attik“ diye konustu.

Yönetmen Gürsel Ates, "Bu filmi çekerken zaten depremi, acilari hep birlikte yasadik. Bu konuda ne söylesek? Bos. Biz, bu filmin çekim sürecinde neyi ne kadar anlatmaya çalissak ta hiç bir sey o gerçek gibi olmuyor. Zaten bunu ülke olarak, millet olarak yasadik. Fakat bu deprem olayinin kalici olmasi ve bunun unutulmamasi adina defalarca Hatay’a gittik, geldik. Gidip geldikçe de, bu senaryoyu olusturduk. Orada bu deprem acisini yasayan insanlarin gözlerinin içine baktim. Nasil yasiyorlar? Nasil davraniyorlar? Yasanan acilari mümkün oldugunca bu filmimizde aktarmaya çalistik" ifadelerini kullandi.

Istanbul Sultanbeyli’de galasi yapilan filme oyuncular, yapimci ve yönetmenin yansira Sultanbeyli Kaymakami Kemal Sahin, Sultanbeyli Belediye Baskani Ali Tombas, Erkon Genel Baskani Ali Murat Alatepe, Sultanbeyli Erzurumlular Dernek Baskani Mehmet Ahiskali, Sultanbeyli Mahalle Muhtarlari ve ögrenciler katildi.

Bülent Durgun kimdir?

Yapimci Bülent Durgun Erzurum Horasanlidir. Orta okula Kadar Horasan ilçesinde okumustur. Sonra lise için Istanbul’a gelmistir. Burada yogun çalismalar yapmistir. Genç yasta, 2012’de Üsküdar Yapim Sirketini kurmustur.

2013 yilinda “2 yakan 1 Istanbul” programinin yapimciligini üstlenmistir. Programin formati kültür ve sanat programidir. 2014’de “hayat çizgisi Suriye” filminin senaryo yazimi için senaristlerle profesyonel sekilde çalismistir.

Sonrasinda ise Hollywood yapimcilari ile New York film academy den yapimcilik dersleri almistir. Daha sonra ise 3 farkli ilde set kurup (Tekirdag, Istanbul, Gaziantep) “Hayat Çizgisi Suriye” gibi büyük bir yapim ile ilk Filmini yapmistir.

Sonrasinda dünyada konusulan Hz. Nuhun gemisinin Oldugu gerçek yerinde “Nuh’un Gemisi Cudi’de” filmini yapmistir. Terörle gündeme gelen Sirnak’in algisini degistirip filmle Sirnak’i gündeme getiren ilk yapimci olmustur.

Dünyada bir ilke imza atarak Cudi dagi Zirvesinde geminin oturdugu yere Türk sinemasini zor sartlarda çikartip “Nuhun Gemisi Cudi’de 2” filmini Yapmistir. Bu filmler basta “Hayat Çizgisi Suriye” ve “Nuh’un Gemisi Cudi’de” ve “Nuhun Gemisi Cudi’de 2” filmleri TRT 1’e yapmistir ve basarilariyla ilklerle ses getirmistir. Son olarak 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen ve unutulmaz acilarin yasandigi depremi konu alan ‘Sahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay’ filmini çekerek vizyona soktu.
Kaynak: İHA