Mersin Büyüksehir Belediyesi Üniversite Ögrencilerini Unutmadi

İçel ve Adana arasinda faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibariyle 2 yil süreyle durdurulmasi karari üzerine harekete geçen İçel Büyüksehir Belediyesi, aldigi tedbirlerle vatandaslarin magduriyet yasamasinin önüne geçiyor. Ulasim Dairesi Baskanligi tarafindan yeni açilan hatlar ve artirilan sefer sayilari ile tedbir alan belediye, üniversite ögrencilerini de unutmadi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi Üniversite Ögrencilerini Unutmadi
İçel ve Adana arasinda faaliyet gösteren tren seferlerinin 22 Nisan itibariyle 2 yil süreyle durdurulmasi karari üzerine harekete geçen İçel Büyüksehir Belediyesi vatandaslarin magduriyetini minimum düzeye indirebilmek adina çalismalarini sürdürüyor. Belediye Baskani Vahap Seçer’in İçel’de yasayan ve İçel’e gelen herkesin mutlu olabilmesi anlayisi ile çalismalarini sürdüren ekipler, TCDD tarafindan İçel-Adana tren seferlerinin 2 yil süre ile durdurulmasinin ardindan aldigi tedbirleri sürdürüyor. Bu kapsamda yeni hatlar açip, mevcut hatlarda sefer sayilarini artiran Ulasim Dairesi Baskanligi, Çag Üniversitesi önüne de yeni duraklar açarak hem ögrencilerin olasi magduriyetini giderdi hem de İçel-Adana arasinda seyahat eden yolcularin bu durak üzerinden aktarma yapmasina olanak sagladi.

Ögrencilere yeni bir hizmet: Çag Üniversitesi duragi

Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi, İçel - Yenice arasinda faaliyet gösteren 141 numarali, Tarsus- Yenice arasinda faaliyet gösteren 264 numarali hatlarin sefer sayilarini artirdi. Özellikle Tarsus ve Çag Üniversitelerinde okuyan ögrencilerin egitim hayatinin sekteye ugramamasi ve magduriyet yasamamasi adina harekete geçen Büyüksehir, Belediyesi Tarsus ile Çag Üniversitesi arasinda 263 numarali hatti 22 Nisan’da hizmete açti. Yapilan düzenlemelere ek olarak ise belediye, okulun çevre yoluna yakin olmasi sebebiyle ögrencilerin okul çikis saatlerinde güvenle bekleyebilecekleri yeni bir duragi hizmete açti. Çag Üniversitesi Kampüsünün hemen önünde yer alan ‘Çag Üniversitesi Duragi’ sayesinde yolda bekleme derdi son bulan ögrenciler, daha güvenli ve emniyetli olan bu hizmetten oldukça memnun kaldilar.

“Ögrencilerimizin yasayacagi magduriyetinin önüne geçtik”

Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligina bagli Toplu Tasima Sube Müdürlügünde sef olarak görev yapan Sertaç Açikbas, 22 Nisan tarihi itibariyle İçel ve Adana arasinda yapilan yüksek standartli tren çalismasi sebebiyle tren seferlerinin durduruldugunu ifade etti.

Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesinin ivedi bir sekilde aksiyon aldigini söyleyen Açikbas, “Büyüksehir Belediyesinin İçel - Arikli arasinda çalisan 140 numarali hatti günde 10 seferden 18 sefere çikardi. Daha önce 2 saatte bir olan sefer sayisi sabahlari yarim saate öglen ise 1 saat aralikla seferlerini icra etmeye basladi.

Tarsus’ta hizmet veren 264 no’lu hattimizin 10 olan sefer sayisi 23’e çikarildi. Bu bölgede okuyan ögrencilerimiz için UKOME karari ile 263 numarali hattimizi açtik ve bu hattimizda günlük ortalama 12 sefer düzenlemekte” dedi.

Bu süreçte Adana Büyüksehir Belediyesi ile de is birligi içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Açikbas, vatandaslarin Adana ve İçel arasinda gidip gelirken Çag Üniversitesi önünde 300 numarali hat üzerinden aktarma yapabileceklerini de dile getirdi. Büyüksehir Belediyesinin her zaman ögrencilerin yaninda oldugunu kaydeden Açikbas, “Bu bölgede yapmis oldugumuz Çag Üniversitesi duragimiz yaklasik 8 buçuk metre ve ögrencilerimiz için hakikaten istenilen bir durumdu. Böylelikle ögrencilerimizin yasayacagi magduriyetinin önüne geçmis olduk” sözlerine yer verdi.

Ögrenciler yeni hizmeti oldukça sevdi

Çag Üniversitesi’nde hukuk ögrencisi Zeynep Dila Arama, “Büyüksehir hem duraklari hem otobüs seferlerini çogaltti. Bu sayede biz ögrenciler olarak bir eksiklik görmedik. Yapilan hizmetlerden de çok memnunuz” dedi.

Baska bir ögrenci Zeynep Sabitoglu da ögrencilerin yasadigi en büyük problemin sehir merkezine uzak olmalari oldugunu dile getirerek, “Otobüs seferlerinin ve durak sayilarin arttirilmasi bizim açimizdan çok iyi oldu. Okulun önünde durak olmamasi bizim için çok büyük bir problemdi. Daha önce ya yol kenarinda ya da çok uygun olmayan yerlerde bekliyorduk. Bizim için gerçekten büyük bir problemdi. Buradan çogunlukla büyük araçlar geçiyor ve gerçekten gerekliydi. Duragin kapasitesi de hem büyük hem yeterli. Bizim adimiza çok yararli olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA