Masalla Büyüyen Çocugun Hayal Gücü Daha Genis Oluyor

Türkiye’de Anadolu masallari anlaticisi ögretmenlerden birisi olan Fatma Karaca Akkol, çocuklara masal anlatmayi çok sevdigini söyledi.

Masalla Büyüyen Çocugun Hayal Gücü Daha Genis Oluyor
Karaman Gazi Mustafa Kemal Ilkokulu’nda sinif ögretmeni olan Fatma Karaca Akkol, 4 yildir çocuklara masal anlatiyor. Masalla büyüyen çocugun hayal gücünün daha genis oldugunu belirten Fatma Karaca Akkol, “2020 yilindan bu yana Anadolu masallari anlaticisiyim. Bakanliga bagli olarak Anadolu masallari Karaman Instagram sayfasinda çocuklara masal anlatimlari yapiyorum. Bunun yaninda firsat buldukça okullara da giderek ögrencilere masal anlatimlarinda bulunuyorum” dedi.



“Türkiye’de sadece Keloglan biliniyor”

"Çocuklara Türkiye’de Anadolu masal kahramanlarindan kimi biliyorsunuz diye sorsak, saydiklari sadece Keloglan" diyen Fatma Karaca Akkol, “Ama bizim memleketimizde birbirinden güzel masallar var. Çünkü masal sözlü edebiyatin kadim bir türüdür. Bakanligimiz 2020 yilinda böyle bir projeyle Anadolu masallarini çocuklarimiza ulastirmaya, onlari kendi kültürel kodlarimizla yetistirmeye karar verdi. Ben bu egitimi alan 3. veya 4. grup egitici ögretmenim. Uzaktan egitimle de binlerce ögretmene de bu egitimler verildi” diye konustu.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptigini da anlatan Fatma Karaca Akkol, “En çok sevdigim birbirinden güzel masallari minik yüreklere, çocuklara ve gelecegimize aktarmaktir. Sunu iyi biliyoruz ki masalla büyüyen çocugun hayal gücü daha genis oluyor. Bu yüzden çocuklarinizi küçük yastan itibaren masalla tanistirin. Onlara bol bol masal anlatin ki hayal dünyalari genislesin ya da büyüdüklerinde her masala inanmasinlar" dedi.

Fatma Karaca Akkol, 4 yil içerisinde 5 bine yakin çocuga masal anlattigini da sözlerine ekledi. Ögrenciler ise ögretmenleri Fatma Karaca Akkol’un anlattigi masallari severek dinlediklerini söylediler.
Kaynak: İHA