Izmir Büyüksehir'den Isten Çikarma Açiklamasi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, yapilan isten çikarmalara iliskin, "Ihtiyaç fazlasi oldugu, aranan kriterleri tasimadigi, ise baslama öncesi islemlerinde eksiklikler tespit edilen yaklasik 250 kisinin de çalistirilmasinin kurum açisindan idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadigi kanaati olusmustur" açiklamasini yapti.

Son dönemde konusulan isten çikarma tartismalariyla ilgili Izmir Büyüksehir Belediyesi’nden açiklama geldi. Belediyenin resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, ihtiyaç fazlasi istihdamin önemli bir kisminin seçimin hemen öncesinde göreve baslatilalardan olustugu belirtildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Izmir Büyüksehir Belediyesi ve bünyesindeki tüm kurumlarin emegin hakkini savunan bir anlayisla yönetildigi, çalisanlarina insanca yasam sartlari sunma konusunda üzerine düsen tüm görevleri yerine getirdigi tartismasiz bir gerçektir. Belediyemiz yasalarin verdigi görev ve yetki dogrultusunda kamunun kaynaklarini dogru ve adil sekilde kullanma çabasi içindedir. Ülkemizin içinde bulundugu ekonomik tablonun olusturdugu zorluklara ragmen kurumumuz hizmetlerini ve yatirimlarini aksatmadan yürütmektedir. Ancak sürdürülebilir bir yapinin tesis edilmesi için mali disiplinin saglanmasi gerekliligi de ortadadir. Bu çerçevede belediye ve istiraklerinde ihtiyaç fazlasi istihdam bulundugu görülmektedir. Bunlarin önemli bir kismi seçimin hemen öncesinde göreve baslatilmis durumdadir. 1 Ocak’tan sonra belediye ve istiraklerinde toplam bin 909 kisi isbasi yaptirilmistir. Ayrica isbasi yapmak için 912 kisiye ilave olarak çagri yapildigi ve islemlerin baslatildigi anlasilmistir. Yerel seçimin ardindan mazbata alim sürecine kadar 1-6 Nisan tarihleri arasinda da belediye istiraklerinde 312 kisinin isbasi yaptigi tespit edilmistir. Ihtiyaca yönelik alimlar konusunda olumsuz bir tasarrufta bulunulmamistir. Ihtiyaç fazlasi oldugu, aranan kriterleri tasimadigi, ise baslama öncesi islemlerinde eksiklikler tespit edilen yaklasik 250 kisinin de çalistirilmasinin kurum açisindan idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadigi kanaati olusmustur. Söz konusu islemler tamamen yasal çerçevede yürütülmektedir. Kisiye özel herhangi bir uygulama söz konusu degildir. Belediyede istihdam ihtiyaci dogdugunda alimlarda aranan kriterlere uymasi halinde bu kisilere öncelik taninacaktir. 4,5 milyon Izmirlinin hakkini korumak ve kurumumuzun faaliyetlerinin devamliligini saglamak açisindan yapilan uygulamanin siyasi gündem haline getirilme çabalarini dikkatle ve ibretle takip ediyoruz."
Kaynak: İHA