Bursa Büyüksehir Belediyesi'ne Gastronomi Ödülü

Bursa Büyüksehir Belediyesi, sehrin sahip oldugu zengin mutfak kültürünü turizme kazandirmak amaciyla yaptigi çalismalar dolayisiyla Gastro Bursa Dergisi tarafindan ödüle layik görüldü.

Bursa Büyüksehir Belediyesi'ne Gastronomi Ödülü
Osmanli saray mutfaginin dogdugu sehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarindan olan Bursa’nin tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amaciyla önemli çalismalara imza atan Bursa Büyüksehir Belediyesi, sektörün bilesenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafindan düzenlenen ‘Dergiye Deger Katanlar’ töreninde, Bursa Büyüksehir Belediyesi de ödüle layik görüldü.

Sehir yöneticileri, kamu kurumlarinin yöneticileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, gastronomi turizmi bilesenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katildigi geceye, Büyüksehir Belediyesi adina Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Yildiz katildi.

Genel Sekreter Yardimcisi Yildiz, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Ihsan Önder Uçar’in elinden aldi.

“Marmara’da ilk siradayiz”

Bursa’nin, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginligini en iyi sekilde temsil eden sehirlerden biri oldugunu söyleyen Mehmet Yildiz, “Sehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yasanan göçler ve kültürel etkilesimlerle birleserek benzersiz bir çesitlilige dönüsmüstür. Bursa kebabi, Inegöl köfte, Mustafakemalpasa tatlisi, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavasi, Bagdat hurma tatlisi ve kestane sekeri Bursa ile anilan lezzetlerden bazilari. Sehrimizde cografi isaretle tescil edilmis 30 farkli kategoride ürün ve yemek bulunmasi, Bursa’mizin tarim ve gida alanindaki zenginligini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanin içinde binlerce yilin hikâyesi gizlidir. Sahip oldugumuz cografi isaret sayisiyla Marmara Bölgesi’nde ilk sirada yer aliyoruz. Sehrin marka degerini yukarilara tasiyan çalismalarimizi Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak devam ettirecegiz. Bursa’yi dünyanin önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi.

Gastro Bursa Dergisi Genel Yayin Yönetmeni ve Arastirmaci-Yazar Ihsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birlesenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sikintilarinin konusulmasi amaciyla dergiyi kaleme aldiklarini ifade etti.

Bursa mutfaginin çok zengin oldugunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine deger katmak istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA