KBÜ Rektörü Kirisik'tan Insansiz Nano Helikopter Proje Görüsmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBITAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programi kapsaminda savunma sanayii alaninda “Insansiz Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludogan Savunma Sanayi Teknoloji A. S. firmasini ziyaret etti.

KBÜ Rektörü Kirisik'tan Insansiz Nano Helikopter Proje Görüsmesi
Gerçeklestirdigi ziyarette, “Kapali ve Kisitli Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanilabilecek Askeri ve Sivil Kullanima Uygun Nano Sinifta Insansiz Helikopter Gelistirme Projesi” hakkinda Uludogan Savunma Sanayi Teknoloji A. S. Firmasi Yönetim Kurulu Baskani Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludogan’dan bilgi alan Rektör Kirisik, yapilan çalismalardan ötürü firma çalisanlarini tebrik ederek, çalismalarinda kolayliklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Rektör Kirisik, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Ögr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüserek yapilacak ve yapilmasi planlanan projeler hakkinda görüs alisverisinde bulundu.

Rektör Kirisik, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararasi ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmalarin projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girisimcilere AR-GE basvurularinda bulunmalarina imkân taniyan, dijital dönüsüm, inovasyon ve üniversite-sanayi is birligi alanlarinda faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyili hedeflerine emin adimlarla katki sagliyor. Bu kapsamda yapilan çalismalarin neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alaninda AR-GE projesi gerçeklestirecek. Insansiz Nano Helikopter projesi, kapali ve kisitli alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanilabilecek askeri ve sivil kullanima uygun bir teknolojiyi gelistirmeyi amaçliyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanindaki yeteneklerini daha da artiracak ve ulusal güvenligimize katki saglayacaktir. Savunma sanayi alaninda yerli ve milli ürünlerin gelistirilmesine yönelik çalismalarimizi sürdürerek, ülkemizin teknolojik bagimsizligini daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi.

Rektör Kirisik, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalismalarinda kolayliklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludogan Savunma Sanayi Teknoloji A. S. firmasini ziyaret eden Rektör Kirisik’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalisanlari eslik etti.
Kaynak: İHA